Veľká noc v Petržalke žije všetkými jarnými farbami

Nielen na dedinách sú stále živé veľkonočné tradície, ale aj u nás v Petržalke.
Päť denných centier seniorov dnes v budove Technopolu prezentovalo všetko to, čo s tradíciami Veľkej noci súvisí. Od pletenia korbáčika, cez chutné koláčiky, veľkonočné dekorácie i maľované a inak ozdobené vajíčka. „Kedy si sa veru aj v Petržalke vo veľkom polievalo. My seniori sme spojili tradície aj s novými vecami. Ťukli sme do Googlu a našli nové techniky, ako ozdobovať vajíčka“, povedala pani Ružena Borzová z Klubu dôchodcov na Vyšehradskej ulici.
Predpoludním k seniorom prišli s pani riaditeľkou Vierou Šulekovou deti zo Základnej školy na Gessayovej ulici a divákom ponúkli pásmo piesní „Kytička jarných melódií“. Po vystúpení sa chlapci učili pliesť korbáčiky a dievčatá zaujali háčkované vajíčka, pečený baranček i košíčky s kuriatkami. Ochutnali orechové a lekvárové rožky, linecké koláčiky aj ďalšie dobroty, ktoré vlastnoručne na dnešný deň upiekli petržalskí seniori.
Toto podujatie je prvou akciou z celoročného projektu pod názvom Reťaz skúsenosti – most generácií, ktorý v rámci roka aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami organizuje mestská časť Bratislava-Petržalka za podpory nadácie Orange.

web od 2day