Úspešné sobotné čistenie okolia Veľkého Draždiaka

Prvý ročník Čistenia okolia Veľkého Draždiaka, obľúbeného miesta relaxu a rekreačného športu Petržalčanov, hodnotíme ako veľmi úspešný. Pre sobotnú akciu sme sa rozhodli na základe záujmu dobrovoľníkov, ktorí v predošlých rokoch vzhľadom na povinnosti v zamestnaní nemohli prísť na našu tradičnú piatkovú akciu Čistenie Chorvátskeho ramena.
Chcem poďakovať všetkým dobrovoľníkom, ktorí s pracovníkmi petržalského Miestneho úradu upratovali les pri Veľkom Draždiaku a okolie jazera. Boli to firemní dobrovoľníci z Dell s.r.o., Dekret s.r.o., Tatra banky, IBM, Slovnaft a.s., ŠÚ SR, dobrovoľníci z Mladej Petržalky, INEX Slovakia, SOS Strečnianska, DSB Deutsche Schule; a rovnako úprimná a srdečná vďaka patrí jednotlivcom dospelým i deťom. Bolo nás spolu 36, takže sme stihli všetko potrebné vykonať za približne dve a pol hodiny. Využili sme cez štyridsať 120-litrových a desať 60-litrových igelitových vriec, našli sme množstvo plastových a sklených fliaš, plechoviek, plastové poháre, obaly od džúsov a chipsov, mikroténové vrecúška, niekoľko slnečných okuliarov, dva mobilné telefóny – jeden ešte so SIM- kartou, gumičky, sponky a čelenky do vlasov, ponožky a iné spodné oblečenie, polorozpadnuté molitanové ležadlá, koberce, rozpadnutý nábytok, obrovskú pneumatiku, kuchynský nôž, železné tyče a drôty, pletivo a iné predmety.
Dobrovoľníci vytvorili kopy vriec s odpadom, ktoré v pondelok odviezli pracovníci miestneho podniku Verejnoprospešných služieb Petržalky.

web od 2day