Bajkeri lietali nad Petržalkou

Concrete Jungle Jam III otvoril jubilejný 15. ročník multi žánrového festivalu Dni Petržalky.

Na Concrete Jungle Jam v skateparku na Markovej ulici, sa uplynulý víkend zišli najlepší „bajkeri“ z celého Slovenska a Čiech. Stovkám divákov sa pri športovo – akrobatických výkonoch 76 pretekárov doslovne tajil dych. Počas soboty súťažili mladí jazdci, ktorí preferujú pohyb v meste – street. Využívajú pritom všetko, čo také územie ponúka, najmä schody, zábradlia a betónové obrubníky. V skateparku jazdili na rovine, debnách, prípadne na schodoch určených priamo pre tento šport. Nedeľné ráno patrilo ich finálovým jazdám.
Nedeľa patrila všetkým, ktorí jazdia na prekážkach v bikeparkoch a skateparkoch. Na nich ukázali rôzne triky ako napríklad otočky, saltá a počas letu predviedli originálne prvky.
Víťazmi v kategórií STREET sa stal Luděk Sedlář (CZ), druhý skončil Tomáš Blaho (SK) a tretí Mário Flamík (SK). Prvé tri priečky v kategórií BMX patrili susedom z Českej republiky Vilibaldovi Vítekovi, Erikovi Figarovi, a Davidovi Janáčovi. Kategórii MTB dominovali slovenskí reprezentanti v poradí od najlepšieho – Pavol Hraško, Patrik Gažo a Viliam Križan. Medzi juniormi sa najlepšie darilo Michalovi Kovačovičovi (SK), Tomášovi Štrbovi (SK) a Lubošovi Kovárovi (CZ). „Pamätám si, keď sme v Petržalke pred rokmi tento areál budovali ako prví na Slovensku. Bolo nám jasné, že si ho mladí obľúbia. Teší ma, že sme sa nemýlili, o čom svedčí nejedno podujatie. Blahoželám víťazom ako aj ostatným jazdcom, ktorí cez víkend predviedli svoju zručnosť a teší ma, že aj domáci petržalskí pretekári potvrdili, že patria medzi špičku v tomto adrenalínovom športe “, povedal po súťaži starosta Vladimír Bajan.
Súťaž Concrete Jungle Jam vychádza z iniciatívy miestnych jazdcov, ktorí túto akciu organizujú, stále úspešnejšie a úspešnejšie. Concrete Jungle Jam zastrešuje občianske združenie KASPIAN, ktoré s mladými Petržalčanmi pracuje už pätnásť rokov. “Na uliciach trávi svoj čas veľa detí a mladých. KASPIAN je tu práve pre nich. Mapuje ich potreby, pomáha im presadzovať zámery, hľadať východiská z ťažkých situácií a podporuje ich iniciatívy.” doplnil Martin Simon, pracovník združenia.

web od 2day