XXV. ročník PENALTY vyhrali futbalisti zo ZŠ Holíčska

XXV. ročník talentovej trojetapovej petržalskej súťaže PENALTA

V deň začiatku majstrovstiev Európy vo futbale bol dnes významný futbalový sviatok aj v najväčšej bratislavskej mestskej časti Petržalke.
Na umelom trávniku základnej školy na Budatínskej ulici vyvrcholili futbalové súťaže žiakov základných škôl Petržalky a Rusoviec: XXV. ročník Penalty, XVI. ročník MiniPenalty a novinkou bol I. ročník LadyPenalty.
Názov najstaršej súťaže PENALTA vznikol z troch slov, ktoré vystihujú podstatu a cieľ celej súťaže: PE – petržalské, NAL – nálezisko, TA – talentov.
Tohto roku si putovný pohár XXV. ročníka Penalty do svojej školy odniesli chlapci zo ZŠ Holíčska 50, strieborné medaily si vybojovalo družstvo zo ZŠ Černyševského 8 a bronz futbalisti z osemročného gymnázia na Pankúchovej ulici, odkiaľ je aj najlepší strelec celého 25. ročníka trojkolovej súťaže.
Po prvý raz sa v rámci Dní Petržalky uskutočnila aj súťaž dievčat LadyPenalta. Z dvanástich družstiev sa najviac darilo v dnešnom finálovom zápase futbalistkám zo ZŠ Turnianska 10, ktoré zdolali dievčatá to ZŠ Rusovce v pomere 3:2 na góly. Tretie miesto obsadila ZŠ Gessayova 2.
XVI. ročník MiniPenalty pre žiakov z prvého stupňa ZŠ vyhrala ZŠ Paknúchova 4, za ňou skončila ZŠ Holíčska 50 a do prvej trojky najlepších sa prebojovala aj ZŠ Rusovce.
Tradícia 25 rokov trvajúcej úspešnej petržalskej futbalovej súťaže mládeže PENALTA vznikol kedysi z iniciatívy Bratislavského futbalového zväzu a petržalského Centra voľného času. Penalta sa časom rozrástla o súťaž MiniPenalta a od roku 2012 mestská časť súťaž rozšírila aj o možnosť zviditeľniť dievčenské futbalové talenty LadyPenaltou.

web od 2day