Firemní dobrovoľníci v Petržalke

Stovky firemných dobrovoľníkov dnes pomáhajú v petržalských zariadeniach skrášliť seniorom deň vychádzkou, zveľaďujú im prostredie, pracujú na ochrane životného prostredia, pri úprave zelene, skrášlení detských ihrísk a škôl. Rozkrútil sa tu kolotoč podujatí Naše Mesto.

V rámci celoslovenského projektu Naše Mesto sa vlani Mestská časť Bratislava-Petržalka úspešne angažovala v siedmych rôznorodých projektoch pre deti, mládež aj seniorov. Do dobrovoľníckej aktivity pod gesciou mestskej časti sa vtedy chopilo 120 zamestnancov z 15 spoločností a vykonali veľa záslužnej a zmysluplnej práce. Osobne prložila ruku k dielu aj nórska veľvyslankyňa Trine Skymoen.
V roku 2012 k projektu Naše Mesto mestská časť zvolila nový prístup, nechala aktivity na samotných lokálnych zariadeniach a komunitách.

„Chceme dokázať, že aj naše školy, škôlky, sociálne zariadenia a neziskovky sami vedia zorganizovať dostatok takýchto akcií a vedia ponúknuť zaujímavú prácu“ vysvetľuje starosta Vladimír Bajan a dopĺňa, že až 36 aktivít rôzneho druhu pripravili jednotlivé organizácie pre firemných dobrovoľníkov projektu Naše Mesto 2012 organizovaného Nadáciou Pontis. Dobrovoľníci počas piatka a soboty pomôžu natrieť múry a ploty v materských školách a v domovoch sociálnych služieb, urobia záhradnícke práce v ich areáloch, ako aj v detskom domove, namaľujú škôlke okná, v stredisku sociálnych služieb položia dlažbu v priestore na odkladanie kočíkov a bicyklov, poopravujú preliezky pre deti, v gymnastickom centre vyčistia a povysávajú žinenky, molitany a koberce, pomôžu prírode vyzbieraním odpadkov v Pečnianskom lese i chránenom území Chorvátskeho ramena.
„Veľmi sa mi páči, že okrem tých škôl a škôlok, s ktorými spolupracujeme od začiatku projektu, pribudli teraz ďalšie, lebo im môžeme pomôcť v tom, na čo nemajú zdroje alebo ľudské kapacity. A keď ľudia sami pomáhajú, aj si viac vážia to, na čom pracovali“, povedala aj o zmysle celého podujatia Monika Smolová z organizačného tímu Nadácie Pontis.

Na priložených obrázkoch: dnešné záhradnícke úpravy firemných dobrovoľníkov v krízovom stredisku Brána do života v Petržalke. Na akciu sa prihlásili firemní dobrovoľníci z ATT a Dell

web od 2day