Kontrolný deň na stavbe hokejovej haly v Ovsišti

Zimný štadión v Ovsišti na ulici M. C. Sklodowskej by mal byť predvianočným darčekom pre Petržalčanov.
Počas kontrolného dňa na stavbe hokejovej haly o tom starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka Vladimíra Bajana informoval prezident hokejového klubu Petržalka 2010 Lukáš Machala. V najbližších týždňoch na mnohovrstvový podklad pre ľadovú plochu budú klásť vedenia chladiacej zmesi, osadia plastové okná a ďalej budú pokračovať v prácach v interiéri haly.
Starosta Vladimír Bajan potvrdil záujem mestskej časti podporiť tento zmysluplný projekt a prítomných informoval aj o pomoci, ktorá nie je len administratívneho charakteru. Prostredníctvom materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti samospráva informovala petržalských rodičov o možnosti zápisu do nového hokejového klubu. Dnes má klub 38 detí, ktoré zatiaľ (až do otvorenia petržalskej haly) budú trénovať v Lamači. Práve týmto deťom poslanci miestneho zastupiteľstva v apríli 2012 schválili na športovú činnosť účelovú dotáciu 5 tisíc Eur.
Ako uviedol prezident HC Petržalka 2010, vzhľadom na špecifickosť stavby mali mierne zdržanie pri subdodávkach. Hala je špecifická oblúkovou strechou s dvojnásobnou nosnosťou. Konštrukciu priviezli z Luxemburska a je jedinou takouto strechou v Európe.
Podľa petržalského starostu Vladimíra Bajana hokejový štadión by mal byť skolaudovaný koncom októbra alebo začiatkom novembra a otvorený pre verejnosť v decembri.
Do klubu sa stále môžu prihlasovať aj ďalšie deti vo veku od päť do 11 rokov. Špecifikom klubu je brankárska hokejová škola, aj ženský hokej. Ako uviedol L. Machala, Petržalčania by mohli mať na štadión výhodnejšie vstupné.

web od 2day