Deti z petržalských základných škôl sa budú môcť učiť na palube jednorožca!

Už druhý ročník projektu inkluzívneho vzdelávania detí a mládeže pod názvom „Na palube jednorožca“ organizuje v tomto roku Občianske združenie Moonlight camp. Záštitu nad celým ročníkom prevzal starosta Petržalky Vladimír Bajan.

 

Príležitostí pre nadané deti, navyše ak nemajú to šťastie, že sú zo sociálne silnejších či stabilnejších rodín, nie je nikdy dosť. Aj preto ich vždy rád podporím,“ konštatoval Bajan. Mestská časť navyše prostredníctvom dotácie uhradí náklady na zaujímavé  kurzy ako aj na sústredenie vo Vysokých Tatrách počas jarných prázdnin trom vybraným žiakom z petržalských škôl, ktorých vytipovali ich učitelia a riaditelia.

V tomto roku združenie otvára kurz prvej pomoci, kurz herectva a kurz Hip-hopu, oproti prvému ročníku je novinkou aj kurz spoločenského tanca. Počas jarných prázdnin si v Starej Lesnej deti prehĺbia vedomosti získané v kurzoch. Celý projekt má dva výrazné vrcholy – jedným bude divadelné predstavenie s pesničkami, ktoré v sebe obsiahne prvky všetkých kurzov a ktoré sa uskutoční v júni budúceho roka. Uzavretím celého ročníka bude opäť záverečný happening v Sade Janka Kráľa, kde aj v minulom roku mali deti možnosť zapojiť sa do rôznych súťaží, bude pripravený i zaujímavý sprievodný program a absolventi kurzov samozrejme predvedú, čo sa naučili. „Deti nepoznajú ani minulosť ani budúcnosť, ale na rozdiel od nás si užívajú prítomnosť“ dodáva Marcel Nemec, autor projektu Na palube jednorožca.

web od 2day