Zapojte sa do rozhodovania samosprávy a vyberte názov námestia

V našej mestskej časti je námestie, ktoré oficiálne nenesie žiadny názov, je takpovediac bez mena. Hovoríme o verejnom priestranstve ohraničenom ulicami Tupolevova a Jiráskova, o námestí, na ktorom sa tiež koncom minulého roka konali petržalské vianočné trhy.

Tento priestor sa v minulosti síce spájal s názvom Námestie povstania českého ľudu, nie je to však jeho oficiálne pomenovanie a navyše ani samotní ľudia ho už pod týmto menom nepoznajú. Petržalská samospráva sa preto v záujme zvyšovania účasti verejnosti na rozhodovaní samosprávy rozhodla zapojiť, vás, obyvateľov a dať vám tak možnosť, aby ste si sami vybrali názov, ktorý vám bude najbližší. Vyberať môžete z troch návrhov: Námestie mládeže, Námestie republiky a Námestie svornosti, a to v ankete na našej web-stránke v oblasti územného plánu, alebo na sociálnej sieti Facebook na profile Viem byť Petržalčan.

Návrhy stanovila názvoslovná komisia mestskej časti, tá posudzovala viaceré možnosti, z ktorých napokon vybrala tri. Výsledky hlasovania verejnosti opätovne prevezme komisia zložená z poslancov mestskej časti, názov prerokuje miestne zastupiteľstvo a následne o ňom rozhodne mestské zastupiteľstvo.

Mapa

web od 2day