V novej triede sa už ozýva smiech petržalských detí

Samospráva vytvára nové miesta v prvom rade zriaďovaním nových tried v existujúcich materských školách ale aj zriaďovaním elokovaných tried na základných školách. V októbri tohto roku zverilo mesto do správy mestskej časti zdevastovanú budovu bývalej materskej školy na Vyšehradskej ulici, v ktorej už začalo prebiehať čistenie priestorov.

Na prebudovanie bývalého školníckeho bytu na novú triedu s kapacitou 18 miest v MŠ Lachova získala mestská časť dotáciu vo výške 5 tisíc eur z rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja v projekte „Naša škôlka – náš kraj“. Celkový výška nákladov ma rekonštrukciu a zariadenie bola viac ako 22 tisíc eur. Trieda je zriadená pre 5 až 6 ročné deti, teda deti, ktoré majú rok pred nástupom plnenia povinnej školskej dochádzky. Samospráva vybudovala nielen priestory pre výchovu a vzdelávanie, ale aj hygienické zariadenia a potrebný počet skriniek. Nové priestory „pokrstili“ rodičia spolu s deťmi, ktoré si pre nich pripravili pekný program.

Od januára k tejto triede pribudnú 4 nové elokované triedy MŠ Iľjušinova s kapacitou 88 miest v ZŠ Tupolevova a od februára v ZŠ Nobelovo námestie 2 elokované triedy MŠ Röntgenova s kapacitou 40 miest. Rekonštrukciou objektu bývalej materskej školy na Vyšehradskej ulici sa už budú zaoberať poslanci novozvoleného miestneho zastupiteľstva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

web od 2day