Prihláste sa na Petržalskú baretku 2015

Celoslovenský festival humornej hudobnej a literárnej tvorby „Petržalská baretka“ je opäť tu! Jeho 3. ročník vyhlasujú Kultúrne zariadenia Petržalka, Národné osvetové centrum a skupina Lojzo. Názov „Petržalská baretka“ bol zvolený zámerne, pretože festival je zároveň spomienkou na lídra legendárnej skupiny Lojzo Mariána Kochanského, ktorý povýšil baretku na neodmysliteľnú súčasť imidžu Lojzovcov.

Festival bude príležitosťou pre jednotlivcov (tzv. pesničkárov), hudobné skupiny a textárov predstaviť vlastnú zábavnú tvorbu. Keďže na Slovensku takáto prehliadka chýba a hudobníci a textári nemajú možnosť prezentovať sa tak, ako je to v iných umeleckých žánroch. Ich tvorbu a interpretáciu posúdi odborná porota.

V kategórii „texty“ sa bude prihliadať nielen na humornú stránku, ale aj na možnosť ich zhudobnenia. Je totiž veľa autorov, ktorí svoje hudobné texty píšu iba takpovediac „do šuflíka“, keďže nemajú autorov hudby. Práve Petržalská baretka môže byť miestom pre vzájomné nájdenie sa textárov a hudobníkov.

PETRŽALSKÁ BARETKA 2015 sa uskutoční v sobotu 24. októbra 2015 v Dome kultúry Zrkadlový háj v Petržalke. Ocenení vystúpia ešte v ten istý večer na Teplákovom bále (predaj vstupeniek spustíme v pondelok 7.9.2015) spolu so skupinou Lojzo, ale aj na Galaprograme festivalu Dni Petržalky a Kremnických gagoch.

Záštitu nad podujatím prevzal starosta mestskej časti Bratislava-Petržalka Vladimír Bajan. Festival podporil Dotačný systém Ministerstva kultúry SR.

Petrzalska baretka_2015

web od 2day