Čo sme minulý rok zasadili, tento rozkvitlo

Mestská časť Bratislava-Petržalka každoročne podporuje aktivity v súvislosti so skrášľovaním životného prostredia. Aj na jeseň minulého roku spolupracovala s obyvateľmi pri revitalizácii predzáhradiek. Pri obytných domoch tento rok rozkvitli nové záhony trvaliek, okrasných kríkov a zazelenali sa trávnikové plochy. Obyvateľom sa tak za ich starostlivosť poďakovali a veríme, že sa aj naďalej budú rozrastať do krásy. „V minulom roku sme kompletne zrealizovali predzáhradky v jedenástich lokalitách Petržalky“, povedala vedúca oddelenia životného prostredia Zuzana Juhásová. Projektom „Petržalské predzáhradky“ sa mestská časť snaží zveľadiť okolie bytových domov, ktoré sú už väčšinou krásne zrekonštruované a chýba už len tá posledná bodka – pekne a moderne upravená zeleň. „V rámci tohto úspešného projektu sme tento rok kompletne pripravili už ďalšie dva návrhy a som veľmi vďačný, že Petržalčania sa o tieto skrášľujúce prvky príkladne starajú“, pochválil aktívnu participáciu obyvateľov a úspešnú spoluprácu s nimi starosta Vladimír Bajan. Cieľom je vytváranie pozitívneho vzťahu k okolitému prostrediu a vnímaniu zelene ako výrazného mestotvorného prvku. „Aj najmladšia generácia sa od nás už od útleho veku učí, že prostredie, v ktorom žije, má byť esteticky upravené“, povedala Eva Čevelová, realizátorka a projektantka.

Obyvatelia si stále môžu podať žiadosť na úpravu predzáhradky pred svojim domom. Pokyny, ako postupovať, sa nachádzajú TU.

Predzáhradky realizované v roku 2016 na týchto lokalitách: Budatínska 31, Černyševského 21, Gwerkovej 1-9, Jasovská 41 a 45, Lachova 28, Markova 9, Ševčenkova 7, Ševčenkova 9, Ševčenkova 15, Ševčenkova 28, dosadené boli živé ploty na Tupolevovej 8 a 22, Starhradská 2-4 a doupravené bolo okolie Budatínskej 9-15.

web od 2day