Starosta gratuloval 150 jubilantom

O seniorov v Petržalke je vždy dobre postarané. Náš úrad im podáva pomocnú ruku v mnohých prípadoch, ak ide o životne dôležité potreby, ako strava, ubytovanie či zdravotnícka pomoc. Pripravuje aj množstvo kultúrnych podujatí, stretnutí seniorov a súťaží, čím sa ich snaží integrovať do spoločnosti a pripomínať im, že ani vysoký vek nie je prekážkou v aktívnom živote. Jednou takou udalosťou je aj podujatie pre jubilantov pripravované z iniciatívy starostu Vladimíra Bajana, ktorým mestská časť vzdáva úctu seniorom, ktorí sa dožili krásneho životného jubilea.

„V Petržalke sa dobre žije a hlavne dobre dlho žije,“ zneli slová starostu Vladimíra Bajana na začiatku podujatia v Dome kultúry Zrkadlový háj, kde vyjadril nadšenie z hojného počtu zúčastnených jubilantov. Tento krát ich prijalo pozvanie až 150 vo veku od 75 do 90 rokov. „So svojou 85-ročnou maminou sme na tomto podujatí prvýkrát. Musím povedať, že si veľmi užíva život v Petržalke. Je veľmi príjemným a pokojným prostredím na rozdiel od Starého Mesta, kde sme bývali predtým,“ prezradila jedna z opýtaných Zuzana. Veselá sedemdesiatnička Katarína zas priznala, že pracuje ako dobrovoľníčka v Centre sociálnych služieb, kde pomáha ešte starším ľuďom, najmä po psychickej stránke. „Hoci som nikdy nemala možnosť osobne stretnúť pána starostu, veľmi si ho vážim za to, čo pre nás robí,“ povedala Katarína. Vyspovedali sme aj jednu z najstarších jubilantiek, 90-ročnú Alžbetu: „Predtým som bývala v inej časti Bratislavy a tam s nami tak dobre nezaobchádzali. Je to od starostu pekné gesto,“ pochválila jeho iniciatívu.

Starosta poďakoval jubilantom za ich prínos do spoločnosti a odovzdané skúsenosti. Symbolickým prípitkom im poprial veľa zdravia a životného elánu a dámam nezabudol zablahoželať k nedávnemu Dňu matiek. „Dnešný deň by sa mal niesť v pozitívnom duchu. Zabudnite na všetky starosti a užite si večer,“ ukončil príhovor starosta. Dav bavil profesionálny tanečný pár – súrodenci Budovci a spevák Marián Greksa v sprievode Juraja Oňu. Neskôr si seniori pochutnali na bohatej a chutnej večeri a na záver dostali malý darček a kvety.

Fotogalériu z podujatia nájdete TU

web od 2day