V Petržalke pribudne nová škôlka pre takmer 90 detí

Naša mestská časť je aktuálne zriaďovateľom 24 materských škôl v Petržalke. O niekoľko mesiacov sa k nim však pridá 25. na Turnianskej ulici.

Tá pomaly rastie vďaka prerábke a rekonštrukcii nevyužívaných nebytových priestorov Základnej školy Turnianska 10. Rozhodli o tom naši poslanci na utorkovom zasadnutí zastupiteľstva, ktoré môžete LIVE alebo zo záznamu sledovať TU.

Po rekonštrukcii I. a II. nadzemného podlažia vzniknú v budove štyri triedy s kapacitou pre ďalších takmer 90 detí. Projekt v hodnote viac ako 374-tisíc eur zahŕňa aj vytvorenie detského ihriska, kancelárskych priestorov pre nových kolegov či šatní. Stravovanie škôlkarov bude zabezpečené v jedálni základnej školy, čím sa opäť ušetria náklady, ktoré môžeme investovať do ďalšieho rozvoja našich vzdelávacích inštitúcií.

Zároveň pripomíname, že rodičia, ktorých deti sa zatiaľ nedostali do našich verejných škôlok budú mať možnosť opätovne požiadať o prijatie do nových tried s kapacitou 250 detí, vrátane tých, ktoré vzniknú na Turnianskej. Žiadosti budú môcť posielať v prvej polovici augusta, o čom budeme, ako vždy, vopred informovať. Ďakujeme za pochopenie a makáme ďalej.

Ďalšie informácie o projekte nájdete TU. 

 

Projekt je financovaný zo zdrojov Európskej únie v rámci Európskeho fondu regionálneho rozvoja (EFRR) v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu 2014-2020.

web od 2day