V Petržalke pribudlo nové odstavné parkovisko

To na Macharovej je opäť otvorené pre verejnosť.

Nielen Petržalku dlhodobo trápia problémy s dopravou a parkovaním. Aj keď na zlepšení už dva roky usilovne pracujeme vďaka pilotnému petržalskému parkovaciemu systému, stovky miest na našich parkoviskách, uliciach, chodníkoch či trávnikoch stále zaberajú chátrajúce a nebezpečné vraky. Prečo? Ich majitelia sa rozhodli pre vskutku svojskú formu riešenia vlastných problémov. Zabratím časti verejného priestoru ich prehodili na nás všetkých a veci nechali doslova stáť.

Aj keď sa nášmu úradu pod vedením kolegov z referátu mobility podarilo i v tomto roku odstrániť desiatky vrakov, ruky im často zväzovala ťažkopádna legislatíva i nedostatok kapacít. S tým je však už čoskoro koniec.

Našou ambíciou je zbaviť Petržalku vrakov preto si naša samospráva prenajala doteraz takmer nevyužitý areál na Kočánkovej ulici 1.

Naši kolegovia z oddelenia správy verejných priestranstiev na ňom poriadne zamakali a po mnohých terénnych úpravách a jeho vyčistení tak aj Petržalka získa svoje veľké odstavné parkovisko. Všetci sa tak konečne môžeme tešiť na ulice, chodníky, parkoviská alebo trávniky bez „nikomu nepatriacich“ áut, ale aj bez vozidiel parkujúcich takpovediac „na hulváta“.

 

A to nie je všetko. S radosťou vám už teraz oznamujeme, že dočasné odstavné parkovisko na Macharovej ulici, ktoré sme kvôli potrebe vyhradenia miesta pre vraky museli oplotiť, je opäť sprístupnené obyvateľom a návštevníkom lokality práve v rámci nášho pilotného parkovacieho systému. Petržalčanom sme tak vrátili ďalších, asi 140 modrých miest na parkovanie.

VIAC INFO o novom Odstavnom parkovisku Petržalka, jeho fungovaní alebo podmienkach – za akých budeme v spolupráci s magistrátom a Mestskou políciou Bratislava vozidlá neporiadnych vodičov odťahovať – prezradíme už čoskoro.

web od 2day