Spustenie celomestskej parkovacej politiky sa posunulo na január

Motoristi budú v rámci lokality Dvory 4 parkovať ako doteraz.

Termín spustenia registrácie do celomestského parkovacieho systému, známy ako PAAS, sa už dávnejšie posunul na stredu 1. decembra.

 

 

To znamenalo, že sa posunula aj jeho realizácia na našich Dvoroch 4. Kontrola parkovania podľa magistrátnych pravidiel by sa v tejto časti Petržalky teda mala začať najskôr v januári 2022. Viac o dôvodoch prečo je tomu tak, ste sa mohli dozvedieť v nedávnej reportáži Správ RTVS.

 

Čo to znamená v praxi?

 

Ako opäť vysvetľoval i náš starosta Ján Hrčka, ešte niekoľko dní platí, že na modrých aj bielych odstavných plochách Dvorov 4 môže parkovať ktokoľvek a kedykoľvek zadarmo. Ako však sám zdôraznil, v týchto dňoch dočasne – do spomínaného januára 2022 – osádzame dopravné značenie v rámci nášho pilotného programu parkovacieho systému, ktorý funguje viac ako dva roky.

Nezabudnite preto, že aj keď jeho pravidlá umožňujú petržalským rezidentom parkovať úplne zadarmo nonstop, pre našich návštevníkov sú úplne zadarmo k dispozícii len presne vymedzené parkovacie hodiny:

Pondelok až štvrtok vždy od 07:00 do 18:00 a od piatka 07:00 až do nedele 18:00. Vždy však iba po prihlásení sa do našej mobilnej aplikácie URBI.

Pripomíname, že úpravy našej mobilnej aplikácie URBI – Parkovanie Petržalka, ktoré sme museli zapracovať kvôli októbrovým zmenám pravidiel (nájdete ich na Zásady parkovania v zónach regulovaného parkovania v mestskej časti Bratislava-Petržalka), sú už plne funkčné. Ďakujeme za strpenie a spoluprácu.

 

Video: RTVS ©

 

web od 2day