Petržalka bez vianočných trhov. Dôvodom je zhoršená pandemická situácia

Vianočné trhy sa v roku 2021 napokon neuskutočnia ani v najväčšej mestskej časti.

Kvôli extrémne zlej pandemickej situácii, sprísňujúcim sa opatreniam vlády na zastavenie šírenia ochorenia COVID-19 a snahe efektívneho nakladania s našimi spoločnými verejnými financiami sme sa rozhodli pripravované Vianočné trhy v Petržalke 2021 na Námestí Republiky nezorganizovať.

„Množstvo regulácii, dôkladné kontroly vstupov, uchovávanie osobných údajov so zoznamami účastníkov, hrozba, že sa nebude môcť predávať občerstvenie, zmeny Covid automatu na poslednú chvíľu, ktoré sa dejú aj v týchto dňoch, ale aj morálna dilema organizovať radostné podujatie v čase, kedy naši zdravotníci a nemocnice opäť padajú na kolená a denne vyhasínajú desiatky životov nás priviedli k rozhodnutiu, že Vianočné trhy v Petržalke sa ani tento rok, žiaľ, konať nebudú,“ vysvetľuje zástupkyňa nášho starostu Jana Hrehorová.

Rozhodnutie zrušiť obľúbené podujatie sa rodilo naozaj ťažko, snažili sme sa prispôsobiť pandemickej situácii do poslednej možnej chvíle. Stav v týchto dňoch nás však definitívne presvedčil, že zmysluplné podujatie zorganizovať nie je možné. Namiesto trhov teraz diskutujeme o možnostiach alternatívneho programu, ktorý by bol zameraný na dobročinné aktivity pre ľudí bez domova, sociálne slabšie rodiny alebo seniorov. O ďalších krokoch vás budeme, ako vždy, informovať TU.

Ďakujeme za pochopenie, spolupatričnosť a buďme k sebe nielen v čase vianočnom ohľaduplní.

web od 2day