Preventívne kontroly parkovania na Dvoroch 4 fungujú

Počty áut nerezidentov riskujúcich pokuty od Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy v lokalite Dvory 4 klesajú. Teší nás, že rešpektujete naše výzvy.

Pravidelne vás upozorňujeme na novinky, ktoré by od 10. januára 2022 mali začať platiť v rámci celomestského parkovacieho systému (PAAS) aj na našich Dvoroch 4. Do tohto dátumu sme tam v snahe pripraviť vás na veľké zmeny včas od decembra osadili i dopravné značenie zóny. A funguje to.

Pre porovnanie. V prvý týždeň kontrol na Dvoroch 4 sme zaznamenali asi 2 300 vozidiel a aj viac ako 340 priestupkov s parkovaním nerezidentov. V druhom týždni ale klesol celkový počet vozidiel pod 2 200 a počet týchto priestupkov na asi 200.

Veľmi nás teší, že naše preventívne upozornenia a kontroly padli na úrodnú pôdu aj v tejto oblasti a viac ako 120 vodičov nerezidentov tak od kolegov z magistrátu nemuselo dostať pokuty.

Ako? Odparkovali, alebo sa zaregistrovali do nášho pilotného petržalského parkovacieho systému na www.PARKOVANIEVPETRZALKE.sk či cez mobilnú aplikáciu URBI – Parkovanie Petržalka.

Aj zvyšných, stále viac než 200 nerezidentov ale opäť upozorňujeme, že pri ďalšom zistení porušenia platných pravidiel parkovania na Dvoroch 4 sa už pokute od magistrátu s najväčšou pravdepodobnosťou nevyhnú. Od stredy 1. decembra totiž môže hlavné mesto i Mestská polícia Bratislava nahlásené priestupky začať riešiť v zmysle inštitútu objektívnej zodpovednosti. Majiteľom takýchto vozidiel tak hrozí sankcia do 78 eur či odťah.

Všetkým vodičom ďakujeme za rešpektovanie predpisov i spoluprácu. Viac informácií nájdete TU.

 #petrzalkamaka

web od 2day