Staráme sa o ľudí bez domova aj o čistý a zdravý verejný priestor

Tento cieľ sa nám darí dosahovať i vďaka vašim konštruktívnym podnetom.

Aj keď práca s ľuďmi bez domova primárne nepatrí do kompetencií mestských častí, kolegovia z nášho oddelenia sociálnych vecí pravidelne navštevujú miesta ich obvyklého pobytu. Jedným z nich je aj priestor pod mostom pri obchodnom dome Kaufland. Donedávna tam prespával aj jeden muž z Rumunska, s ktorým sú v kontakte už dlhšie. Priestor pod mostom je aj vďaka ich práci a pomoci opätovne vyčistený tak, ako aj priľahlá zelená plocha pri schodoch a lokalitu budeme naďalej monitorovať.

Zamestnanci Miestneho úradu Petržalka ľuďom bez domova poskytujú sociálne poradenstvo so zámerom, aby život na ulici dokázali vymeniť za dôstojnejší mimo nej. Okrem toho im vedia poskytnúť pomoc, napríklad vo forme sociálneho či zdravotného kupónu alebo asistenciu pri vybavovaní osobných dokladov. Tiež im vysvetľujú dodržiavanie poriadku a základy hygieny, ku ktorej majú naozaj sťažený prístup. O to viac v zimnom období, kedy je život na ulici náročnejší a nebezpečnejší.

Viac o tejto problematike si môžete prečítať TU alebo si neváhajte vypočuť nový diel nášho podcastu Z petržalskej obývačky, ktorý tejto téme venujeme už vo štvrtok 23. decembra.

Opäť ďakujeme partnerom z neziskových organizácii Vagus, DEPAUL SLOVENSKO či Mestskej polícii Bratislava za pomoc a vám, obyvateľom a návštevníkom Petržalky za pochopenie, strpenie i spolupatričnosť.

#petrzalkapomaha

web od 2day