Vianočné stromčeky na cestu ani chodník nepatria

Ďakujeme, že využívate drevené ohrádky OLO a pomáhate s ich odvozom.

Nedávno sme vás informovali o aktivite našich kolegov z OLO – Odvoz a likvidácia odpadu, ktorí sa v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR rozhodli zmeniť smutný osud nepotrebných vianočných stromčekov. Dôstojné a najmä ekologické riešenie na ich odpočinok dostalo podobu drevených ohrádok, odkiaľ ďalej putujú do kompostárne, kde sa premenia na živiny pre pôdu a nakoniec sa vrátia naspäť do prírody.

Od 6. do 10. januára pracovníci z Komunálny podnik Bratislava osadili po celej Bratislave spolu viac než 500 ohrádok. V Petržalke ich máme k dispozícii až 87. Keďže sú umiestnené na dostatočne viditeľných miestach, určite ste sa už s nimi stretli a mnohí z vás ich aj patrične využili.

Našli sa žiaľ aj takí, ktorým sa ponúkaný odpočinok pre vianočný stromček zdal zrejme príliš nudný, a tak si našli iný, jednoduchší spôsob. Svoj bývalý vianočný stromček nechali pohodený v strede cesty, na chodníku alebo ho opreli o kontajner. Posledný spôsob je, samozrejme, taktiež možný. Spoločnosť OLO však prosí obyvateľov, ak sa predsa len rozhodnú nechať stromček pri kontajnerovom stojisku, aby tým neobmedzovali pohyb chodcov alebo áut.

Opačný problém sme zase zaznamenali pri preplnených ohrádkach, na ktoré ste nás v správach upozornili i vy. Z tohto dôvodu sme sa obrátili priamo na kolegov v OLO, ktorí situáciu vyriešili predčasným odvozom vianočných stromčekov z vybraných lokalít. Ak by ste si ich plnú ohrádku všimli opäť, dajte im vedieť priamo alebo cez nás na podnety@petrzalka.sk, prípadne WhatsApp a Messenger.

Odvoz stromčekov by mal trvať do 11. februára a v rámci Petržalky budú odvážané podľa stanoveného harmonogramu, teda každý piatok.

Ďakujeme kolegom z OLO za ich ústretovosť pri riešení vzniknutých problémov a rovnako vám, milí obyvatelia, ktorým spolu s nami záleží na čistej a zelenej Petržalke.

#zelenapetrzalka

web od 2day