Petržalská električka: Aj nevyhnutný výrub na Kutlíkovej ulici nahradí nová výsadba

A to konkrétne v počte vyše 1500 stromov.

Viacerých z vás minulý týždeň zaskočil výrub stromov v okolí nášho Miestneho úradu Petržalka. Ubezpečujeme, že zelená Petržalka je pre mestskú časť i kolegov z Magistrátu hlavného mesta SR, ktorí predĺženie petržalskej električky realizujú, prioritou a žiadny výrub zdravých stromov nikoho neteší. Aj v tomto prípade však ide o nevyhnutnú podmienku, bez ktorej by nová električková trať vzniknúť nemohla.

Hlavné mesto v zastúpení zhotoviteľa, ktorým je Združenie NS MHD Petržalka, tak muselo stromy pred Technopolom odstrániť kvôli zmenám v dopravnej infraštruktúre a výstavbe veľkej križovatky novej električky s Kutlíkovou ulicou, Topoľčianskou ulicou a Jantárovou cestou. Aj namiesto nich však v rámci tejto výstavby vysadia viac ako 1500 nových stromov.

Ďalším dôležitým aspektom projektu je, že minimálne do konca roka 2023 musíme všetci počítať s viacerými dopravnými či inými obmedzeniami. V tejto súvislosti vás tak opäť prosíme o trpezlivosť i pochopenie.

V prípade akýchkoľvek otázok o výstavbe predĺženej električkovej trate v našej samospráve neváhajte kontaktovať našich kolegov z magistrátu. Viac informácií nájdete aj na ich webe  www.PETRZALSKAELEKTRICKA.sk. Vopred vám v mene našich partnerov ďakujeme za strpenie i záujem.

#petrzalka

web od 2day