Vojenské kryty samosprávy zdedili naprieč Bratislavou aj Slovenskom

Petržalka je pripravená podať pomocnú ruku.

Aj naša Petržalka je v spolupráci s kompetentnými štátnymi inštitúciami a bezpečnostnými zložkami vždy pripravená podať pomocnú ruku tam, kde ju treba.

Veď i počas plošného testovania sme ako samosprávy ukázali, že dokážeme zabezpečiť aj logistické akcie veľkého rozsahu a ani pomoc našim ukrajinským susedom utekajúcim pred vojnou a agresiou Ruskej federácie nebude v prípade potreby výnimkou.

Rovnako ako iné mestské časti Bratislavy máme v prípade potreby k dispozícii – napríklad aj od štátu zdedené – vojenské kryty. Jeden z nich sa nachádza aj pod našou Základnou školou Dudova 2. A hoci by, ako mnohé ďalšie na Slovensku, potreboval komplexnú rekonštrukciu, základnú bezpečnosť zaručiť určite dokáže.

Okrem týchto špeciálnych objektov sa ako úkryty dajú využiť i podzemné garáže či miestnosti pod nemocnicami.

„Myslím si, že priestorov zo starých stavieb tu zostalo dosť, no dúfajme, že ich naozaj nebudeme musieť sprístupniť,“ dodáva náš starosta Ján Hrčka v reportáži Televíznych novín TV Markíza.

V súčasnosti aj my očakávame zasadnutia krízových štábov, inštrukcie od štátnych úradov či bezpečnostných zložiek a následne radi odkomunikujeme ďalšie spoločné kroky.

ĎAKUJEME za vašu trpezlivosť a majme, prosíme, stále na pamäti odkaz prezidentky Zuzany Čaputovej, že „… naša územná celistvosť a bezpečnosť nie je bezprostredne ohrozená, ostaňme preto pokojní, i keď ostražití a pripravení.“

 

Prehľad dostupných petržalských úkrytov v súvislosti s vojnou u našich východných susedov nájdete TU. 

#petrzalkazaukrajinu #freeukraine

web od 2day