Záleží nám na lepšej budúcnosti našich žiakov

Na Holíčskej vďaka eurofondom pribudli moderné učebne za 150-tisíc eur.

Dieťa na základnej škole často nevie, čím by v budúcnosti chcelo byť. Samozrejme, ak nehovoríme o už tradične obľúbených a obdivovaných povolaniach, ako sú policajt, hasič či speváčka.

V Petržalke chceme deti aj preto ešte väčšmi motivovať a naviesť ich na tú správnu cestu. Pomôcť dosiahnuť tento cieľ nám môže aj európsky projekt s názvom Technikou k lepším možnostiam mladých, ktorý sa snaží zlepšovať prístup žiakov ku digitálnym výdobytkom 21. storočia na základných školách naprieč Slovenskom.

Petržalskú vlajkovú loď v tomto projekte predstavuje naša Základná škola Holíčska, kde sa nám aj vďaka kolegom z referátu projektového riadenia podarilo zriadiť dve unikátne polytechnické učebne za viac ako 150-tisíc EUR.

 

 

Ich súčasťou bola samotná technická infraštruktúra za približne 100-tisíc EUR aj stavebno-technické úpravy nevyužívaného priestoru v suteréne budovy za necelých 50-tisíc EUR. Vďaka eurofondom tak máme aj nové osvetlenie, rozvody vody, podlahu i vchody do učební. VIAC INFO o využívaní európskych zdrojov v Petržalke nájdete TU.

 

 

Veríme, že kvalitné a moderné vybavenie nových učební zvýši motiváciu žiakov vzdelávať sa v technickej oblasti a zároveň pozitívne ovplyvní ako ich študijné výsledky, tak aj budúce pracovné návyky. Chceme tým predísť najmä sklamaniu detí zo zle vybranej strednej školy a následnému zlyhávaniu v štúdiu. Každý krok k znižovaniu nezamestnanosti v regióne sa totiž počíta.

#petrzalkamaka #petrzalkasavzdelava

 

  • „Projekt je financovaný zo zdrojov Európskej únie v rámci Európskeho fondu regionálneho rozvoja (EFRR) v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu 2014-2020.“

 

web od 2day