Zbierka pre Ukrajinu sa presunula zo Zrkadláča do Ružinova. Petržalčania pomáhajú ďalej

V prevádzke zostal bezplatný obchod pre vojnových utečencov, samospráva rozšírila kapacitu dočasného ubytovania na Prokofievovej a kraj pridal zdravotné ambulancie.

Jedna z najväčších materiálnych zbierok na Slovensku, ktorú Petržalka spoločne s iniciatívou Misia – osobnosti kuriérmi a kolegami z Kultúrnych zariadení Petržalka po vypuknutí vojny na Ukrajine rozbehli v miestnom Dome kultúry Zrkadlový háj, sa po takmer dvoch mesiacoch presúva do mestskej časti Bratislava-Ružinov.

 

Počas veľkonočných sviatkov budú síce jej dobrovoľníci zaslúžene oddychovať, no od utorka 19. apríla ich nájdete na Ružinovskej ulici 4 v bývalej reštaurácii Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu, a to denne od 10:00 do 18:00.

 

Tým však pomoc nás, Petržalčanov pre východných susedov zďaleka nekončí.

V našom Zrkadláči zostáva v prevádzke BEZPLATNÝ OBCHOD pre vojnových utečencov, ktorý bude k dispozícii aj počas Veľkej noci rovnako v čase od 10:00 do 18:00. A hneď o dvere ďalej v Zdravotnom stredisku na Rovniankovej ulici 1 kolegovia z Bratislavského kraja v spolupráci s Poliklinikou Karlova Ves zriadili dve všeobecné ambulancie pre ukrajinských utečencov.

V našej Športovej hale Prokofievova sme zase v spolupráci s Dobrovoľnou civilnou ochranou a iniciatívou Kto pomôže Ukrajine? rozšírili kapacitu z pôvodných 40 na 80 lôžok. Za dva týždne existencie petržalského dočasného útočiska využilo jeho služby takmer 200 ukrajinských občanov.

Na dočasnej stránke Pomoc na Prokofievovej 2 Petržalka nájdete aj informácie o tom, čo v našom samosprávnom centre pomoci aktuálne chýba a ako teda môžete podať utečencom pomocnú ruku. Aktuálne sú to najmä trvanlivé potraviny určené na priamu konzumáciu ako instantné polievky do hrnčeka, niečo sladké pre deti či ovocie. Priniesť ich môžete kedykoľvek priamo do našej športovej haly na Prokofievovej ulici 5.

A čo bude ďalej? Ako sami určite vnímate, ruská agresia na Ukrajine nekončí, práve naopak. Objavuje sa čoraz viac hodnoverných informácií o tom, že režim Vladimira Putina pácha za našimi východnými hranicami ohavné činy. Mestská časť Bratislava-Petržalka bude vždy stáť na strane spravodlivosti a pri každom, kto bude potrebovať jej pomoc.

ďakujeme, že pomáhate spolu s nami a že vám záleží na osudoch ľudí, ktorí chcú žiť slušný život spolu s nami.

VIAC INFO o pomoci pre Ukrajinu priamo v Petržalke nájdete na našom webe PETRZALKA.sk/ukrajina.

#petrzalkapomaha

web od 2day