Petržalka po jarnom pristavení kontajnerov čistejšia o 120 ton odpadu

Ďalšie pristavenie veľkokapacitných kontajnerov prebehne počas jesene.

Od marca až do uplynulého týždňa ste sa postupne každý utorok a štvrtok od 12:00 do 18:00 mohli stretnúť s našimi makačmi z údržby v 72 lokalitách naprieč celou Petržalkou. Harmonogram im vytvorili naše šikovné kolegyne z referátu čistoty a poriadku aj na základe podnetov od vás, Petržalčanov a vašich správcov bytových domov.

Lokality sa snažíme v rámci jarného a jesenného kola pristavovania veľkokapacitných kontajnerov obmieňať, aby bol počas roka obsiahnutý čo možno najširší záber vchodov bytových domov.

 

Tiež platilo, že pokiaľ sa niektorý kontajner naplnil, kolegovia ho vyviezli a priviezli ďalší. V niektoré dni sa takto otočili aj tri- či štyrikrát. Rovnako sme o tejto veľmi obľúbenej a bezplatnej službe mestskej časti Bratislava-Petržalka informovali v našich samosprávnych novinách, na sociálnych sieťach, webe, cez mobilnú aplikáciu či plagáty na vašich vchodoch.

Zjavne úspešne, keďže sme tentokrát spoločne vyzbierali, odviezli a zlikvidovali až 110 plných kontajnerov veľkoobjemového odpadu s hmotnosťou takmer 120 ton.

Počas jari 2022 sme na vaše žiadosti napríklad do harmonogramu pridali aj tri zberné miesta v rámci novej petržalskej štvrte Slnečnice. Ak by ste teda radi uvideli naše veľkokapacitné kontajnery aj v blízkosti vašich obydlí, kam zatiaľ nezavítali, pošlite nám počas roka tip na e-mail podnety@petrzalka.sk.

Ďalšie novinky a vylepšenia aj s novým jesenným harmonogramom na jeseň 2022 predstavíme po lete. ĎAKUJEME, že sa staráte o našu zelenú Petržalku spolu s nami a vidíme sa už v sobotu 23. apríla na skvelej akcii Upratovanie bratislavských brehov s VK Dunajčík.

#petrzalkamaka #zelenapetrzalka

web od 2day