Jarná údržba sa chýli ku koncu, no makáme ďalej

Petržalke pomáha aj nová technika, ktorú sme kúpili z úspor.

Dostávame od vás množstvo správ, v ktorých si čoraz viac pochvaľujete prácu petržalských makačov z údržby. Veru, kolegovia z oddelenia správy verejných priestranstiev sa naozaj snažia a každý deň pracujú na 100 %, aby vyhoveli všetkým požiadavkám Petržalčanov a ich návštevníkov.

Z ich bohatého portfólia činností, za ktorým stojí práca celého úradu, sme vám už predstavili osadenie prototypu moderného servisného cyklostojana, čistenie zanedbaných kanálov, stále efektívnejší proces kosby, rozširovanie zberu veľkoobjemového odpadu aj osádzanie nových smetných nádob.

Ďalšou aktivitou, ktorú je vhodné vyzdvihnúť, je denno-denné čistenie Petržalky, pri ktorom nám čoraz viac pomáha aj menšia technika. Každý deň tak môžete v uliciach mestskej časti Bratislava-Petržalka stretnúť 3 až 18 kusov nových strojov v závislosti od aktuálnej potreby.

Napríklad, pri kosbe, ktorej druhé kolo aktuálne prebieha, ale aj počas jej hlavnej sezóny v lete hravo vyčistia cesty, chodníky či priľahlé okolie od neposlušnej trávy. Zelené autíčka sú veľkými pomocníkmi aj pri údržbe našich parkovísk, kedy sme schopní vyčistiť veľké plochy naraz, teda lacnejšie a rýchlejšie. Samozrejme, ak nám to umožníte včasným odparkovaním vašich vozidiel.

 

Najnovšie novú menšiu techniku využívame aj pri osádzaní 1100 nových odpadkových košov. Naši zelení pomocníci totiž disponujú mechanizmami, ktoré dokážu zdvihnúť palety a preniesť ich na potrebné miesta. A využitie nájdu aj pri inštalácií nových lavičiek, ale o tom už tiež niekedy inokedy.

Všetkých mechanizovaných pomocníkov sme však mohli nakúpiť len vďaka tomu, že sme v uplynulých troch rokoch údržbu v Petržalke v drvivej väčšine prehodili z externých dodávateľov na interných zamestnancov, pričom za úspory z nášho spoločného rozpočtu ich počty tiež stále rozširujeme.

Makáme tak čoraz lacnejšie, čoraz efektívnejšie a najmä, čoraz viac. Veľmi sa tešíme, že si to všímate a že chodníky, cesty III. a IV. triedy, areály verejných škôl, terasy, parkoviská či cyklotrasy v našej správe sú upravenejšie a čistejšie. Veríme, že z našej práce máte minimálne rovnakú radosť ako my. A makáme ďalej!

#petrzalkamaka

web od 2day