Kosci v Petržalke dokončili rekordné tretie kolečko

Makáme však ďalej, keďže tráva rastie ako z vody.

Zmena ročného obdobia a príjemné teplé počasie prinášajú nielen našej samospráve ďalšie povinnosti.

Dostatok vlahy a slnečné lúče totiž prajú najmä trávnatým porastom, ktoré rastú ako divé. Práve tie si teda opäť vzali do parády naši makači z petržalskej údržby.

Aj kosbu v roku 2022 si rozdelili do etáp, pričom jej prvé kolo odštartovali už začiatkom apríla. Odvtedy sú naši chlapi každý deň v teréne, aby stihli upraviť všetky verejné plochy v správe mestskej časti.

O Lúky, Dvory i Háje sa starajú po dve partie makačov, ktorých nenahraditeľnými pomocníkmi sú štyri veľké kosačky. Drobné úpravy následne dokončujú naši šikovní ruční kosci.

Obzvlášť dôležitou súčasťou kosby je ochrana cudzieho majetku. Petržalská údržba si to uvedomuje tiež, preto pri kosbe využívame „ochranný štít“ v podobe plachty. Tá chráni aj vaše auto pred znečistením a poškodením, takže nemusíte mať žiadne obavy.

Samozrejme, pri takom kvante roboty aj my sem-tam spravíme chybu, sme len ľudia. Tak keby niečo, prosíme, určite nám napíšte na podnety@petrzalka.sk a radi zabezpečíme nápravu.

Tohtoročná kosba v Petržalke sa vyznačuje aj tým, že na žiadosť kolegov z bratislavského magistrátu viac nekosíme niektoré mestské pozemky.

V našej práci sme tak opäť o čosi rýchlejší a efektívnejší, čoho dôkazom je aj aktuálne ukončenie už tretej fázy kosby. Onedlho zahájime ďalšie kolečko. A takto dokola až do jesene. VIAC INFO o údržbe nájdete TU www.PETRZALKA.sk/udrzba.

Veľmi nás teší, že prácu kolegov z oddelenia správy verejných priestranstiev si všímate čoraz častejšie aj vy. Svedčí o tom množstvo pochvalných správ, ktoré pravidelne nachádzame v našich schránkach.

ĎAKUJEME, že vám na živote v krajšej Petržalke spolu s nami záleží. Makáme ďalej!

#petrzalkamaka

web od 2day