Najväčšie a najobľúbenejšie podujatie Petržalčanov sa vracia vo veľkom štýle. Dni Petržalky 2022 s viacerými hudobnými hviezdami

Návštevníkov čaká počas piatka 24. a soboty 25. júna nabitý kultúrny program doplnený množstvom atrakcií. Vstup je vďaka finančnej podpore mestskej časti pre všetkých voľný.

Posledný júnový víkend bude patriť už v poradí 25. ročníku festivalu Dni Petržalky, ktorý sa po dvojročnej pandemickej prestávke uskutoční tradične v areáli Závodiska Dostihovej dráhy Petržalka na Starohájskej ulici 29.

Mestská časť Bratislava-Petržalka, ktorá je hlavným organizátorom obľúbeného podujatia nielen Petržalčanov aj tento rok sľubuje nabitý PROGRAM pre všetky vekové kategórie.

Viac informácií vrátane zoznamu interpretov, harmonogramu vystúpení, bezplatných atrakcií či mapy areálu samospráva zverejní na svojom webe PETRZALKA.sk/festival v priebehu júna.

Návrat vo veľkom

Dva ročníky obľúbeného festivalu bola samospráva kvôli pandémii nútená zrušiť úplne, alebo výrazne okliešiť a pre svojich obyvateľov a návštevníkov nájsť vhodnejšiu a bezpečnejšiu alternatívu kultúrneho vyžitia.

“O to viac sa teším, že sa tento rok vrátime k Dňom Petržalky v takej podobe, v akej si ju všetci pamätáme. A možno ešte lepšej – so sériou koncertov, zaujímavými osobnosťami, chutným jedlom a pútavými sprievodnými podujatiami pre malých, mladých aj dospelých,” avizuje starosta Petržalky Ján Hrčka.

Šéf najväčšieho slovenského sídliska vyzdvihol najmä nabitosť programu, ktorý predstavia v nasledujúcich dňoch a dlhoročné partnerstvo i dobrú spoluprácu so štátnym Závodiskom.

Práve areál Dostihovej dráhy Petržalka v predošlých ročníkoch v rámci Dní Petržalky privítal viaceré domáce, no aj zahraničné hviezdy, medzi nimi belgickú speváčku Kate Ryan, škótskeho speváka a gitaristu Raya Wilsona či anglického rockového speváka Chrisa Normana.

Koncerty aj stánky

Dni Petržalky každoročne prilákajú desaťtisíce návštevníkov. Absolútny rekord návštevnosti dosiahli v roku 2018, kedy prišlo historicky najviac ľudí – viac ako 35-tisíc.

Tento rok očakáva mestská časť podobnú účasť. A to aj vzhľadom na kvalitný výber interpretov, za ktorým stál Mário Biháry, organizátor úspešného festivalu Hip-Hop žije a ďalších podujatí.

Program festivalu Dni Petržalky 2022 odštartuje na Dostihovej dráhe Petržalka už v piatok 24. júna o 16:00.

Fanúšikovia populárnej, ale aj folklórnej hudobnej scény sa môžu tešiť na rôznorodý výber slovenských interpretov.

Samozrejme, nebudú chýbať ani stánky s chutným jedlom a remeselnými výrobkami.

Kompletný harmonogram jednotlivých podujatí festivalu ako aj zoznam interpetov predstaví samospráva už čoskoro na webe PETRZALKA.sk/festival.

web od 2day