Spadnuté zábradlie zo schodiska terasy na Beňadickej je ďalším odkladaným problémom

Kto je zaň zodpovedný a čo s ním?

Po incidente na Holíčškej ulici, kde v apríli spadla časť múru súkromnej terasy v majetku a správe Bytového družstva Petržalka, sa vo verejnom priestore minulý týždeň objavili aj zábery spadnutého zábradlia zo schodiska súkromného úseku terasy na Beňadickej ulici. Presnejšie jej časti pri číslach vchodov 9 až 11.

Predmetný úsek terasy, schodisko ani zábradlie však rovnako ako v prípade Holíčskej nie sú vo vlastníctve ani v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka.

Podľa našich záznamov aj záznamov kolegov z bratislavského magistrátu bol tento úsek terasy skolaudovaný v prospech spoločnosti Matador.

Ak spoločnosť daný majetok predala rovnako, ako predala byty v priľahlom bytovom dome, za zábradlie, schodisko i daný úsek terasy je zodpovedný nový majiteľ. Aktuálny správca dotknutého úseku terasy, a teda aj schodiska, však už roky našej mestskej časti známy nie je.

Podnet už dlhšie – vrátane obhliadky, ktorú sme na danej terase vykonali aj v priebehu mája – riešia i kolegovia z petržalského stavebného úradu. Ten však nemá právomoc určiť nového vlastníka a na nápravu teda vyzve posledných známych vlastníkov.

Na postupe našej samosprávy sa tak nič nemení a aj v prípade pádu zábradlia na Beňadickej konáme rovnako, ako v prípade pádu časti múru na Holíčskej .

VIAC INFO o smutnej realite petržalských terás po 30 rokoch odkladania ich problematiky nájdete aj v aktuálnom čísle novín Naša Petržalka. ktoré v týchto dňoch smeruje aj do vašich schránok. Jeho online verziu nájdete na PETRZALKA.sk/noviny už teraz.

#nasapetrzalka

web od 2day