Aj Petržalka jazdí do práce na bicykli

Registrovať sa môžete aj vy do 7. júna. 

Mesiac jún sa nesie v znamení Do práce na bicykli. Ide o celoslovenskú kampaň, pod záštitou národného cyklokoordinátora Petra Klučku a Ministerstva dopravy a výstavby SR, ktorá sa snaží podporiť rozvoj nemotorovej, najmä cyklistickej dopravy v mestách, pričom vyzýva samosprávy na zlepšovanie podmienok pre ekologický spôsob dopravy.

Jedným z cieľov kampane je i motivácia zamestnávateľov pre budovanie vhodných predpokladov pre svojich zamestnancov, aby mohli na ich každodennú prepravu do práce využívať práve alternatívnu dopravu.

Ako jeden z najväčších zamestnávateľov v našej mestskej časti sa túto iniciatívu snažíme naplno  podporovať. Aj preto sme radi, že sa zamestnanci Miestneho úradu Petržalka pravidelne zapájajú a v prejdených cyklo-kilometroch doslova lámu rekordy.

Príkladom je Pavel Vodička z referátu územného konania a stavebného poriadku, ktorý vlani na svojom dvojkolesovom tátošovi najazdil neuveriteľných 1015 kilometrov. Wow!

Zároveň, pre všetkých milovníkov jazdy na bicykli i kolobežke šikovní petržalskí makači zmajstrovali už viac ako 100 nových stojanov MADE IN PETRŽALKA. V uliciach nášho zeleného sídliska doteraz našlo domov cez 70 z nich. Ďalšie plánujeme osadiť aj pri našich verejných materských školách, pričom z trojice nových petržalských stojanov sa tešia aj naši priatelia a žiaci Gymnázia na Pankúchovej ulici. V práci nekončíme a budeme veľmi radi, ak budú vám i návštevníkom Petržalky veselo slúžiť v čoraz hojnejšom počte.

Takže, priatelia, prajeme vám aj v rámci deviateho ročníka akcie Do práce na bicykli veľa šťastných kilometrov a nezabudnite sa do 7. júna zaregistrovať.

A ešte perlička na záver, vedeli ste, že obľúbeným dopravným prostriedkom nášho starostu Jána Hrčku je práve bicykel?

#petrzalkasportuje #zelenapetrzalka #madeinpetrzalka

web od 2day