Dni Petržalky 2022 klopú na dvere, čo prezrádza i Holubica mieru

Známa petržalská ikona už svieti vo farbách našej samosprávy.

Jej čaro obzvlášť vyniká v lúčoch slnka, so striedaním ročných období sa môže zdať iná a hoci jej torzo výrazne nahlodal zub času, význam tohto umeleckého diela ešte väčšmi zdôrazňujú aktuálne tragické udalosti na Ukrajine.

Aj taká je známa petržalská ikona na Dolnozemskej ulici – Holubica mieru. 

Hodných 18 metrov vysoká oceľová plastika sa na znak solidarity s našimi východnými susedmi od apríla zahalila do modro-žltých farieb. Nápad sme iniciovali v spolupráci s Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy a Mestským ústavom ochrany pamiatok v Bratislave.

Ak ste však mali cestu okolo holubice v utorok 1. júna večer, možno ste si všimli, že petržalská dominanta z dielne známeho sochára Karola Lacka ozelenela.

Nielen Petržalčanom sme sa takto s kolegami z magistrátu rozhodli počas júna priblížiť naše obľúbené podujatie Dni Petržalky 2022.

Veď v piatok a sobotu 24. a 25. júna na nás čakajú hudobné vystúpenia známych interpretov, petržalský infostánok, množstvo sprievodného programu pre malých i veľkých a samozrejme, chýbať nebude ani chutné a svieže občerstvenie.

Všetky deti, áno, aj tie veľké, sa môžu tešiť i na sladkú cukrovú vatu a voňavé pukance na náš spoločný účet. Presný program petržalských hodov zatiaľ neprezradíme, no VIAC INFO vrátane ponuky pre stánkarov nájdete na PETRZALKA.sk/festival.

Aj vďaka záujmu a ústretovosti rodiny pána Lacka a osvetleniu Holubice mieru do ukrajinských farieb sa nám podarilo poukázať na veľkoleposť, no časom zbytočne zašlú slávu tejto krásnej sochy.

Uvedomujeme si, že petržalský symbol mieru z roku 1984 nutne potrebuje rekonštrukciu. Mestská časť Bratislava-Petržalka preto spojila sily s kolegami z Bratislavského kraja a už o pár týždňov výsledok našej práce uvidíte sami.

VIAC INFO čoskoro, sledujte teda naše sociálne siete a ďalšie komunikačné kanály aj naďalej a veríme, že sa v hojnom počte vidíme na Dňoch Petržalky 2022.

#petrzalkazije #petrzalkapomaha #petrzalkamaka

web od 2day