Zbierka na kolesách proti rakovine pokračuje už 9. septembra

Vidíme sa na Tyršovom nábreží od 15:00.

Nie každý má to šťastie byť zdravý po celý život a niektorí z nás, žiaľ, bojujú s rôznymi formami jedného z najzákernejších ochorení. O to viac potrebujú pomocnú ruku iných. Nielen preto, že by sa to tak malo byť, ale preto, že nikdy sami nevieme, kedy ju budeme možno potrebovať tiež.

História finančnej zbierky Na kolesách proti rakovine sa píše od roku 2003. Vtedy nad ňou prebral záštitu paralympijský víťaz v cyklistickom šprinte a onkologický pacient Radovan Kaufman. Práve on vystihol skutočnú podstatu zbierky.

„Aby sa uľahčil život ľuďom trpiacim na rakovinu, musí sa niečo pohnúť, je tam potrebná tá dynamika, ktorú práve kolesá vedia zabezpečiť,“ zhodnotil v jednom zo svojich príhovorov.

Rado, žiaľ, tejto zákernej chorobe podľahol. Zbierka nesúca jeho myšlienky však pretrvala 20 rokov a tá tohtoročná jubilejná sa koná v rámci našej rozlúčky s letom na Tyršovom nábreží s názvom PETRŽALKAFEST 2022 so štartom v piatok 9. septembra o 15:00.

Cieľom dobročinného podujatia pod záštitou predsedu Bratislavského kraja Juraja Drobu a s podporou mestskej časti Bratislava-Petržalka je opäť pomôcť Nadácii Výskumu Rakoviny. Zámerom je dosiahnutie finálnej ceny lasera (20 000 €) na cielenú izoláciu nádorových buniek pacientov. Pôjde o nadstavbové rozšírenie výkonného prietokového cytometra, dôležitého prístroja, ktorý pomáha pri rozpoznaní a charakterizácii nádorových buniek v rôznych typoch krvných nádorov, zlepšuje diagnostiku a tým aj liečbu pacienta. Súčasný stav zbierkového účtu je 14 491 €. Čím viac z nás sa teda zapojí, tým bude výťažok z akcie vyšší a o to viac peňazí poputuje na miesta, kde to naozaj potrebujú.

Zúčastniť sa môžu všetci Petržalčania s akýmkoľvek dopravným prostriedkom na kolesách. Akceptujeme teda bicykle, kolobežky, korčule, skejty, odrážadlá či invalidné vozíky.

V súťažnom derby sa naša samospráva tentokrát stretne s našimi priateľmi z Ružinova a Vajnôr. Zbierka je dobrovoľná a ľubovoľnou finančnou čiastkou môže prispieť úplne každý. Tak sa nenechajme zahanbiť, milí Petržalčania a ukážme svetu našu skutočnú veľkosť.

Všetci návštevníci sa okrem spoločnej jazdy môžu tešiť aj na bohatý kultúrny program v podobe vystúpení nováčikov i stálic slovenskej hudobnej scény v podaní Billy Barman, Jana Kirschner, Iné Kafe, Moja Reč, The Curly Simon či Yael. VIAC INFO o rozlúčke s letom TU.

Symbolická jazda Petržalkou odštartuje o 16:00 z Tyršovho nábrežia a povedie cez Starý most, Námestie hraničiarov, DK Zrkadlový háj, Petržalskú plaváreň, Budatínsku, DK Lúky a Antolskú odkiaľ sa napojí na petržalskú hrádzu, kde sa popri vodáckom klube Dunajčík vráti späť na Tyršák. Celú TRASU nájdete TU.

 

Vopred ĎAKUJEME za pomoc a vidíme sa už v piatok 9. septembra 2022 na kolesách uprostred Tyršáku.

#petrzalkapomaha #petrzalkasportuje

NA KOLESÁCH PROTI RAKOVINE | PROGRAM

15:00 Registrácia a spustenie zbierky Na kolesách proti rakovine
16:00 Symbolická jazda Petržalkou so štartom a cieľom na Tyršovom nábreží
18:00 Vyhlásenie výsledkov v rámci programu PETRŽALKAFEST 2022

web od 2day