Okolo Slovenska v Petržalke vypukne už zajtra

Pripravte sa na TOP cyklistov, bohatý program i dočasnú uzáveru komunikácií.

Už len pár hodín nás delí od veľkolepého štartu najväčších cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Podujatie s medzinárodnou účasťou, ktoré sa po siedmich rokoch vracia do Bratislavy aj vďaka podpore mestskej časti Bratislava-Petržalka a jej regionálnych partnerov, svojou súpiskou zaručene poteší nejedného fanúšika.

v utorok 13. septembra z petržalského Závodiska odštartuje najlepší tím sveta Quick Step Alpha Vinyl Team, ale aj zvučné mená ako Michael Morkov, Zdeněk Štybar, Josef Černý či Martin Svrček a chýbať nebude ani brat 3-násobného majstra sveta Juraj Sagan. Svoje cykloidoly môžete prísť podporiť už od 12:00, pričom samotný štart je naplánovaný na 16:15.

Sedemkilometrovou trasou prológu s minútovým intervalom prejdú všetci pretekári jednotlivo, ešte predtým ju však môže otestovať ktokoľvek z vás. V rámci pretekov Okolo Slovenska totiž prebehne aj podujatie ENERGIA NA KOLESÁCH. Cieľom hromadnej cyklojazdy je poukázať na prevenciu cukrovky a podporiť tak zdravý životný štýl. REGISTRÁCIA cyklistov bude spustená priamo na mieste od 11:00 a na trať prológu spoločne vyrazíme o 13:00.

A POZOR! Nevyhnutnou súčasťou veľkolepej akcie sú aj dopravné obmedzenia. Počas utorka 13. septembra sa teda šoféri musia pripraviť na dočasnú uzáveru vybraných petržalských komunikácií, konkrétne:

  • Starohájska od 7:00 do 20:00
  • Kutlíková od 12:00 do 20:00
  • Dolnozemská cesta od 12:00 do 20:00.

Aj v mene organizátorov z Okolo Slovenska vám vopred ĎAKUJEME za trpezlivosť. Veríme, že čo najviac z vás príde podporiť svojich hviezdnych favoritov a zároveň si spoločne s nami užijete aj skutočne bohatý sprievodný program pre malých i veľkých.

#petrzalkasportuje #okoloslovenska #enrgianakolesach

web od 2day