Zbavte sa nepotrebnej techniky s Petržalkou a jej partnermi ekologicky a zadarmo

A to už v sobotu 15. októbra.

Nefungujúci sporák, pokazená umývačka, stará chladnička či dosluhujúca mikrovlnka.

To sú len niektoré zo spotrebičov, ktoré nám často a najmä zbytočne zaberajú miesto v našich pivniciach. Ale čo s nimi? Petržalka má pre vás riešenie.

V spolupráci so združením výrobcov ENVIDOM vás nepotrebného a starého elektroodpadu zbavíme rýchlo, bezpečne a najmä BEZPLATNE. A to už v SOBOTU 15. OKTÓBRA.

ČO TREBA UROBIŤ?

  • Najskôr si na www.ZBERELEKTROODPADU.sk v časti Objednať zber zvoľte našu samosprávu a v požadovaný dátum nahláste druh a počet spotrebičov, ktoré potrebujete odviezť, adresu, odkiaľ ich vyzdvihneme a vaše meno, priezvisko aj telefonický kontakt.
  • Veľké či malé spotrebiče nezabudnite pred ich odovzdaním vyčistiť – odmrazte mrazničku, vypustite vodu z filtra práčky a podobne.
  • Dodržujte inštrukcie a v deň zberu o 8:00 ráno vyložte elektroodpad do vchodu vášho bytového domu alebo za bránu vášho rodinného domu.

A POZOR!

  • Príslušnú techniku NEVYKLADAJTE na ulicu, aby sa nedostala do rúk nelegálnych zberačov. Prepravcovia vám zatelefonujú alebo zazvonia na zvonček, aby ste im vchod sprístupnili. Následne spotrebiče naložia a odvezú na ekologickú recykláciu.
  • Zber sa NETÝKA televízorov ani monitorov. Tie vám v prípade potreby odporúčame odovzdať na našom Zbernom dvore na ulici Ondreja Štefanka 4 alebo priamo u predajcov.

Napriek tomu, že mestská časť Bratislava-Petržalka organizuje bezplatný mobilný zber elektroodpadu dvakrát ročne (na jar a na jeseň), v prípade potreby si ho Petržalčania môžu objednať aj mimo uvedených termínov, napríklad na 1. októbra. Potrebné je tak urobiť najneskôr 2 dni pred termínom zberu. VIAC INFO TU alebo na webe PETRZALKA.sk/zbernydvor.

ĎAKUJEME, že sa o svoje okolie a prírodu v Petržalke staráte spolu s nami.

#zelenapetrzalka

web od 2day