Petržalka odbúrala na verejných školách ďalšie bariéry za takmer 285-tisíc

Nové vybavenie pomôže i imobilným voličom.

Rovnosť šancí a príležitostí pre všetkých žiakov petržalských základných škôl patrí ku kľúčovým cieľom našej samosprávy.

Jeho bezpodmienečnou súčasťou je aj bezbariérový prístup či pohyb v ich priestoroch a areáloch pre našich telesne znevýhodnených.

Projekt debarierizácie verejných škôl sa nám úspešne podarilo začať vlani, kedy sme v spolupráci s partnermi zabezpečili bezbariérovú rampu s výťahom na ZŠ Prokofievova 5.

Rovnakému vybaveniu sa následne potešili aj návštevníci našej ZŠ Černyševského 8.

A to zďaleka nie je všetko! Ako sme sľúbili, v búraní bariér na najväčšom sídlisku pokračujeme.

Výsledok práce – všetkých 11 základných škôl v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka je konečne technicky i priestorovo vybavených aj pre našich imobilných žiakov a návštevníkov.

Každá škola má po novom v interiéri minimálne jeden stoličkový výťah, pričom Prokofievova 5, Černyševského 8 a Gessayova 2 sa v súčasnosti môžu pochváliť už dvomi.

K nim už čoskoro pribudne aj Holíčska 50. Voľný prístup do ich budov zase v deviatich prípadoch zabezpečuje aj bezbariérova rampa a pri ďalších dvoch základných školách je k dispozícii šikmá schodisková plošina.

Navyše, projekt debarierizácie v hodnote takmer 285-tisíc eur tiež pomôže našim imobilným obyvateľom splniť si 29. októbra ich občiansku povinnosť.

Veľmi sa tešíme, že pôjde nielen o historicky prvé spojené župné a komunálne voľby na Slovensku, ale aj o prvé bezbariérové voľby v Petržalke.

#petrzalkapomaha #petrzalkamaka

web od 2day