Osud Petržalčanov nie je ľahostajný ani prezidentke

Ďakujeme za jej vzácnu návštevu a cennú pomoc našim obyvateľom.

Slovákov čoraz viac trápi masívne zdražovanie. Vysoké ceny energie a plynu na svetových trhoch sa podpísali na zvyšovaní cien potravín. Aj tých základných.

Mať hlbšie do vrecka je náročné pre každého z nás, ale pre niektorých môže byť zdražovanie dokonca devastačné.

Svoje o tom vedia aj v Sociálnej výdajni Petržalka, kde už 10 rokov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska pravidelne podávajú pomocnú ruku našim spoluobčanom vo finančnej a hmotnej núdzi.

Ťažko skúšaných ľudí s neľahkým osudom žije podľa aktuálnych dát v našej mestskej časti približne 500. Na ich životné príbehy sa v piatok 25. novembra prišla osobne opýtať aj pani prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá sa aktívne zapojila do prípravy potravinových balíčkov.

Kolektív sociálnej výdajne na čele s vedúcou Dášou Kračalovou a Janou Guľovou z oddelenia sociálnych vecí Miestneho úradu Petržalka pani prezidentke dôkladne vysvetlil fungovanie výdajne vrátane štátneho sociálneho systému a protiinflačnej pomoci v praxi.

Okrem pomoci s balíčkami si hlava štátu ochotne a so záujmom vypočula jednotlivé príbehy klientov výdajne, čím sa stala ich cennou psychickou podporou.

V mene našej najľudnatejšej samosprávy ĎAKUJEME pani prezidentke nielen za jej aktívny prístup, ale najmä za jej záujem a snahu poukazovať na problémy negatívne ovplyvňujúce stav našej spoločnosti.

Veríme, že aj vďaka podobným krokom sa podarí pomôcť čo možno najväčšiemu počtu nielen infláciou postihnutých obyvateľov. A už teraz sa tešíme na ďalšiu, veríme, že tentokrát veselšiu návštevu pani prezidentky.

VIAC INFO o petržalskej sociálnej výdajni nájdete na webe PETRZALKA.sk/vydajna.

#petrzalkapomaha

FOTO: Prezidentský palác

web od 2day