V Petržalke pribudla nová škôlka pre 70 detí s poradovým číslom 27

Svoje brány pre malých návštevníkov otvorila v novembri.

Len nedávno pribudla do našej zbierky materská škola na Fedinovej ulici a už vyrástla ďalšia. V poradí 27. škôlka v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka a zároveň prvá verejná materská škola v novej miestnej časti Slnečnice, ktorá svoje brány otvorila v novembri.

Jej domovom sa po dohode našej samosprávy s CRESCO REAL ESTATE stala budova v Zóne Viladomy na ulici Fialová. Prevzatiu však predchádzali dlhé rokovania s developerom, ktorých výsledkom bolo zníženie kúpnej ceny budovy a priľahlých pozemkov približne o polovicu, teda na milión EUR s DPH.

Priestory prešli aj rozsiahlou rekonštrukciou v spolupráci s petržalskými makačmi a vysúťaženými dodávateľmi, ktorá priniesla nové rozvody vody, kúrenia a odpadov, priečky či výdajnú školskú jedáleň. A to všetko v hodnote ďalších takmer 440-tisíc EUR z našej spoločnej kasy. K novej škôlke tak patrí i moderné detské ihrisko, kde sa môžu malé Petržalčatá dosýta vyšantiť.

Všetko toto mohli ešte pred otvorením vidieť i rodičia s budúcimi slnečnicovými škôlkarmi, keďže prave pre nich kolegovia z oddelenia školstva v októbri usporiadali Deň otvorených dverí. Rodičia si na ňom pochvaľovali najmä skutočnosť, že budova je úplne nová, svetlá a moderná. Pritom už čoskoro pribudnú ďalšie vylepšenia, ktoré spríjemnia detičkám pobyt ešte viac.

K vzniku Materskej školy Fialová 12 prišlo prirodzeným vývinom.

„V tejto oblasti prebehla veľká developerská činnosť a prisťahovalo sa veľa mladých ľudí s malými deťmi, preto bolo absolútne nevyhnutné, aby sme do takého projektu išli, “ zhodnotila Katarína Brťková z petržalského oddelenia predprimárneho a primárneho vzdelávania.

Veríme, že našim/vašim Petržalčatám sa v novej škôlke bude páčiť a že jej moderné priestory prilákajú mnohých malkáčov túžiacich po zábave i nových vedomostiach.

#petrzalkamaka

web od 2day