Mikulášska kvapka krvi prilákala množstvo darcov a opäť lámala rekordy

Vďaka ochote darcov sme vyzbierali až 18 litrov vzácnej tekutiny.

VIANOČNÁ PETRŽALKA 2022 ponúka obyvateľom okrem množstva kultúrnych podujatí aj možnosť zapojiť sa do rôznych dobročinov.

Sériu pomoci druhým spustilo obľúbené podujatie Mikulášska kvapka krvi, ktorého ďalší ročník sa v spolupráci mestskej časti Bratislava-Petržalka a Národnej transfúznej služby SR uskutočnil presne pred týždňom, 1. decembra. A ako už býva zvykom, opäť lámal rekordy.

Do nášho Cik Cak Centra na Jiráskovej 3 zavítalo spolu až 76 dobrovoľníkov s jediným cieľom – zachrániť niekomu život.

Po vyplnení dotazníka o zdravotnom stave a absolvovaní vstupnej prehliadky, vyškolený personál NTS vybral dokopy 40 vhodných darcov, ktorým spolu žilami odtieklo až 18 litrov vzácnej červenej tekutiny. Až 15 z nich pritom patrí medzi pravidelných darcov.

K nádejným darcom sa radil i starosta Petržalky Ján Hrčka, ktorý, žiaľ, napokon zo zdravotných dôvodov krv darovať nemohol.

Napriek tomu povzbudzoval ostatných darcov a taktiež zablahoželal našej kolegyni a držiteľke diamantovej plakety Ľubov Stanekovej, ktorá vzácnu tekutinu odovzdala posledný, no zároveň úctyhodný 62. krát. Blahoželáme!

Počas odberov panovala veľmi príjemná atmosféra. Tú za zvuku tónov známych vianočných piesní dopĺňal ľudský a individuálny prístup pracovníčok z NTS a chutné občerstvenie vo forme chlebíčkov, kávy či minerálky, ktoré pre darcov pripravili naše kolegyne z oddelenia sociálnych vecí.

A, samozrejme, chýbať nesmel ani sladký mikulášsky balíček a drobná pozornosť vo farbách Petržalky.

Veľmi nás teší, že záujem o našu milú akciu čoraz viac narastá. A už teraz vám môžeme prezradiť, že najbližšie darovanie krvi v gescii našej samosprávy sa uskutoční 6. júna 2023.

ĎAKUJEME všetkým ochotným darcom, ktorým na živote druhých spoločne s nami záleží.

#petrzalkapomaha

web od 2day