Dve zo siedmich pobočiek Slovenskej pošty v Petržalke končia

Deje sa tak aj napriek apelom Miestneho úradu Petržalka. Čo bude ďalej?

V piatok 23. decembra 2022 sa Miestnemu úradu Petržalka priamo v zastúpení starostu Jána Hrčku po takmer pol roku a opakovaných žiadostiach o diskusiu podarilo stretnúť so zástupcami štátnej spoločnosti Slovenskej pošty, a.s.

Aj keď sa malo primárne rozprávať o dôvodoch dočasného zatvorenia ich Pošty Bratislava 51 na Pečnianskej 13, ktorá je mimo prevádzky od začiatku júla, či možnostiach, ako tento nežiadúci stav prípadne zvrátiť, nakoniec nám boli zo strany partnera de facto iba oznámené definitívne rozhodnutia, ktoré štátna akciovka prijala bez diskusie s našou samosprávou.

V záujme čo najlepšieho informovania o veciach verejných v najľudnatejšej mestskej časti Bratislavy nás Slovenská pošta požiadala, aby sme našich, približne 150-tisíc obyvateľov, s ich rozhodnutiami oboznámili.

  • Prevádzka Slovenskej pošty na Pečnianskej ulici v Petržalke bude definitívne ZATVORENÁ a ZRUŠENÁ od 1. FEBRUÁRA 2023.
  • Prevádzka Slovenskej pošty na Holíčksej ulici v Petržalke bude definitívne ZARVORENÁ a ZRUŠENÁ od 1. MARCA 2023.
  • Zvyšných päť pobočiek Slovenskej pošty v Petržalke na Vlasteneckom námestí, Jiráskovej, Einsteinovej, Furdekovej a Jasovskej ulici zostáva OTVORENÝCH, pričom prevezmú aj služby pre občanov z dvoch zrušených prevádzok.

Slovenská pošta zároveň pripomína, že v Petržalke prevádzkuje už 10 BalíkoBOX-ov, ktoré sčasti vynahrádzajú výpadok služieb na pobočkách.

Bližšie dôvody rozhodnutia štátnej firmy vzhľadom na absenciu dát o ziskovosti, návštevnosti, biznis pláne či zmenách na doručovacom trhu v kontexte obchodného tajomstva nepoznáme, preto odporúčame všetky prípadné otázky či výhrady smerovať priamo na Slovenskú poštu.

Za našu samosprávu ale platí, že akékoľvek obmedzenie poštových či iných služieb v rámci občianskej vybavenosti nášho zeleného sídliska nevítame s nadšením.

Keďže však kompetencie mestskej časti nemajú na tieto ani iné obdobné rozhodnutia partnerov zásadnejší vplyv, nezostáva nám opäť nič iné, než ich rozhodnutia rešpektovať. O to viac vám ĎAKUJEME za pochopenie.

Zároveň v mene našej samosprávy v najbližších dňoch navrhneme Slovenskej pošte niekoľko riešení situácie v snahe nielen zachovať, ale aj zlepšiť poštové služby v Petržalke.

Jedným z nich je aj prípadné otvorenie franšízových pobočiek pošty priamo pod našim úradom či našimi organizáciami. Vopred však upozorňujeme, že podmienky takejto spolupráce, ako aj konečné slovo v tomto procese opäť určujú zástupcovia štátneho podniku.

O akomkoľvek posune v rokovaniach vás teda budeme – ako vždy – určite a včas informovať. VIAC INFO o službách Slovenskej pošty nájdete aj na našom webe PETRZALKA.sk/posta.

#petrzalka

 

FOTO: Slovenská pošta, a.s.

web od 2day