Pracovať v petržalskom školstve sa oplatí!

Zamestnanci si užijú množstvo benefitov i v podobe bývania či jazykových kurzov.

Nie je ničím výnimočným mať vo svojom okolí priateľov a známych, ktorí síce ukončili pedagogické vzdelanie, no svoje povolanie nevykonávajú.

Dôvodov je hneď niekoľko. Psychická náročnosť práce, zastaralé spôsoby výučby, zlé pracovné podmienky a v neposlednom rade nízke finančné ohodnotenie.

V mestskej časti Bratislava-Petržalka rozumieme týmto dôvodom i rozhodnutiu vyštudovaných učiteľov venovať sa iným povolaniam, no zároveň si uvedomujeme vzácnosť kvalitného personálu. Vzdelanie je totiž po zdraví častokrát ten najvzácnejší dar, ktorý nám nikto nemôže vziať.

Najväčšia slovenská mestská časť preto ponúka všetkým pedagogickým, ale aj nepedagogickým zamestnancom rôzne benefity ako náborový príspevok; dostupnejšie nájomné bývanie či bezplatné jazykové kurzy.

Práve zložitú dostupnosť bývania na trhu s nehnuteľnosťami, obzvlášť v Bratislave, ktorá sa dotýka najmä mladých začínajúcich učiteľov, Petržalka rieši prostredníctvom nájomného bývania na ulici Ondreja Štefanka 3 alebo v bytovom dome na Medveďovej 2.

Len počas predchádzajúceho volebného obdobia sme pedagogickým zamestnancom poskytli 15 nájomných bytov a tým nepedagogickým 7. V súčasnosti je pripravených 10 kompletne obnovených bytov na Medveďovej, ktoré v priebehu mesiaca budú poskytnuté najmä učiteľom, ale tiež opatrovateľom a ďalším nepedagogickým zamestnancom.

A keďže ovládať viaceré cudzie jazyky sa dnes už považuje za samozrejmosť, nechceme o túto možnosť ukrátiť ani našich zamestnancov.

Petržalská samospráva preto s Bratislavským krajom uzavrela memorandum, ktoré zabezpečuje jazykové vzdelávanie pre zamestnancov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti našej mestskej časti.

Vďaka tomu si naša budúca posila môže zvyšovať kvalifikáciu až v piatich cudzích jazykoch. Túto príležitosť zatiaľ využíva 51 kolegov z našich vzdelávacích zariadení.

Pre najaktívnejších učiteľov a odborných zamestnancov máme v talóne aj ďalšie výhody. Tentokrát podľa dotačných schém Spolupracovať lepšie, odmeniť viac a Naučiť lepšie, odmeniť viac, ktorými si môžu prilepšiť k výplate až o 130 eur mesačne.

Ako tieto projekty, ale aj ďalšie benefity dokážu motivovať, vám už vo videu prezradia kolegyne, ktoré ich neváhali využiť. VIAC INFO o práci v školskej oblasti v Petržalke nájdete na www.PETRZALKA.sk/skoly . Tešíme sa na vás.

#petrzalkamaka

web od 2day