Vinou vandalizmu opäť z Petržalky takmer vymizli koše na elektroodpad

Zelené sídlisko tak opäť len smúti.

Niektorí obyvatelia Petržalky by sa mali naozaj hanbiť! Nie tí slušní a poctiví, ale tí, ktorým známy #cervenobielykontajner na malý elektroodpad opakovane podával ruky.

Dokonca až natoľko, že majiteľ ASEKOL SK bol nútený svoje koše z petržalských ulíc takmer celkom odstrániť.

K situácii pritom nedošlo prvýkrát. Už v roku 2021 musela spoločnosť z dôvodu priveľkého “záujmu” vandalov stiahnuť z Petržalky aj posledný z vtedajších pätnástich kontajnerov.

Smutnej situácii nepomohlo ani spojenie síl s Ekocharitou Slovensko v roku 2022. Nádejne vyzerajúci projekt sa totiž očakávaného úspechu nedočkal.

Aj nádoby povestnej farby umiestňované práve na stojiskách, kde mohli obyvatelia našej samosprávy okrem drobného elektroodpadu odovzdávať aj textil a knihy, zlákali neprajníkov.

Priatelia z ASEKOL-u tak pristúpili k odstráneniu ďalších štyroch košov, preto v súčasnosti obyvateľom najväčšej samosprávy slúži už iba jediná nádoba – na Gercenovej ulici. Táto je tentokrát umiestnená na súkromnom pozemku spojenej školy, pričom verejnosti je dostupná 24/7.

Veľmi nás mrzí, že kvôli niektorým netolerantným obyvateľom a návštevníkom Petržalky sme všetci takmer úplne prišli o možnosť zbavenia sa nadbytočného elektroodpadu jednoducho, bezpečne a ekologicky.

Nevylučujeme, že kvôli záchrane našej planéty v budúcnosti dôjde v tejto súvislosti ešte k nejakej spolupráci.

Nateraz však ĎAKUJEME všetkým zodpovedným ľuďom dobrej vôle, ktorých snaha chrániť životné prostredie a robiť tak nielen z Petržalky skutočne zelené miesto pre život napriek sťaženej situácii stále neutícha.

#zelenapetrzalka

web od 2day