Spojte mesiac knihy s učiteľom, na ktorého nezabudnete

Už len do 10. marca.

Konečne je tu opäť mesiac knihy. Nie, že by ste sa doteraz nemohli zahĺbiť do voňavých stránok množstva zaujímavých príbehov a rozvíjať tak svoju fantáziu, no v marci na to máte ešte o dôvod navyše.

Čítanie papierových kníh nám totiž prináša množstvo benefitov. Okrem oddychu po náročnom dni zlepšuje tiež koncentráciu, výkon mozgu i slovnú zásobu.

A s tým súvisí i obdobie strávené v školských laviciach. Pamätáte si ešte na povinné čítanie a čitateľský denník, do ktorého sa vám ani za svet nechcelo púšťať, no váš slovenčinár či slovenčinárka vám svojím darom učiť a podávať informácie zaujímavým spôsobom pomohli nechuť prekonať?

Či už sa dnes tieto vyučovacie metódy pomenili alebo nie, jedno je isté, každý z nás má určite svojho učiteľa alebo učiteľku, ktorých doteraz za ich ľudský prístup stavia na piedestál.

Ak vás v laviciach nahradili vaše ratolesti, určite majú aj oni v škole svojho obľúbenca. Tak či onak, teraz máte jedinečnú možnosť vaše vzory za všetky vedomosti i výnimočný prístup patrične odmeniť. Povedzte im ĎAKUJEM nomináciou na ocenenie „Učiteľ, na ktorého sa nezabúda“.

Práve tou sa učiteľkám a učiteľom v 27 materských a 11 základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti našej mestskej časti snažia kolegovia z oddelenia školstva dať najavo, že hoci sa o ich prínose a vplyve na budúcu generáciu nehovorí vždy nahlas, nezabúdame na nich.

Ak teda poznáte vo svojom okolí súčasných či bývalých pedagógov z petržalských vzdelávacích inštitúcií aj vy, neváhajte. Pošlite nám nomináciu, či už na e-mail, poštou alebo cez elektronický formulár.

Práve v marci, ktorý sa spája aj s ich sviatkom – Dňom učiteľov – ich táto odmena určite o to viac poteší. Čas máte už len do PIATKA 10. MARCA. VIAC INFO TU PETRZALKA.sk/ucitel.

#petrzalkazije

web od 2day