V Petržalke sa konala slávnostná inaugurácia rektora a dekanov Ekonomickej univerzity

Nechýbali na nej ani starosta Ján Hrčka a predseda vlády Eduard Heger. 

„Keď chceme byť múdri a s nami celý svet, učme ľudí. Učiť nie, aby sme učili, ale aby vedeli. Vedieť nie, aby vedeli, ale aby položili ruku k činu,“ tvrdil svojho času Ján Amos Komenský.

Svoju ruku k činu zaručene priložia i nedávno do svojich funkcií uvedení rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo a viacerí dekani jednotlivých fakúlt.

Slávnostná inaugurácia sa uskutočnila v utorok 21. marca v univerzitnej aule za účasti viacerých osobností.

Nechýbali ani čelní predstavitelia samosprávy a štátu, mimochodom obaja s ekonomickým vzdelaním – starosta Petržalky Ján Hrčka a dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger.

Práve on vo svojom príhovore poznamenal, že vzdelaním sa začína úspech každej krajiny. S týmto tvrdením nemôžeme nesúhlasiť, a aj preto sme mimoriadne vďační za dlhoročnú cennú spoluprácu s Ekonomickou univerzitou.

Vďaka nej máme totiž možnosť pravidelne každé leto organizovať Univerzitu tretieho veku pod vedením manažérky projektu a zároveň vedúcej Klubovne aktívnych seniorov na Osuského 8 Janky Chládeckej.

A už teraz sa tešíme na ďalší ročník, ktorý petržalským seniorom okrem štúdia, veríme, prinesie aj ďalšie zmysluplné aktivity mimo výučby či nové priateľstvá.

Staronovému rektorovi i všetkým menovaným dekanom v mene petržalskej samosprávy srdečne blahoželáme a prajeme im veľa energie, chuti, ale aj inovatívnych nápadov do ďalšej práce.

 #petrzalkazije

web od 2day