Petržalská ihrisková sezóna volá

Brány detských ihrísk otvoríme už 1. apríla.

Petržalka mimoriadne rada prináša dobré správy. Jednou z nich je, že nastáva obľúbená sezóna malých i veľkých.

Už v sobotu 1. APRÍLA totiž oficiálne otvárame brány všetkých 55 verejných detských ihrísk v správe mestskej časti Bratialsva-Petržalka.

Uplynulé zimné mesiace naši kolegovia z referátu investičných činností a oddelenia správy verejných priestranstiev nezaspali na vavrínoch. Naopak, poctivo sa venovali komplexnému upratovaniu a čisteniu detských lokalít naprieč zeleným sídliskom.

Naše ihriská tiež prešli dôkladnou údržbou všetkých herných plôch v podobe opráv jednotlivých prvkov či výmeny starých za nové, modernejšie a najmä bezpečnejšie. Veď len za posledné dva roky sa nám zo samosprávnej kasy, ale aj externých zdrojov podarilo zrevitalizovať až 11 detských ihrísk dokopy za viac než 530-tisíc EUR.

A s opravami zďaleka nekončíme. Ich priebežná údržba nás čaká aj naďalej.

V nasledujúcich mesiacoch tak máte so svojimi ratolesťami možnosť zúročiť našu prácu a uzavreté detské izby vymeniť za veselú hru s ďalšími malkáčmi na čerstvom vzduchu.

Využívať služby ihrísk môžete denne až DO 31. OKTÓBRA, v čase od 8:00 do 18:00. Letné mesiace dostali, samozrejme, výnimku, preto od MÁJA DO KONCA AUGUSTA sa na našich ihriskách budete môcť šantiť o čosi dlhšie, presnejšie od 08:00 do 20:00.

Špeciálny režim funguje taktiež na jedinom petržalskom ihrisku pri Veľkom Draždiaku, ktoré malých i veľkých návštevníkov víta už od marca.

Zatiaľ čo sa naše Petržalčatá budú do sýtosti radovať z jašenia, veríme, že ich rodičia i starí rodičia budú na nich pri nasávaní vitamínu D poctivo dohliadať.

Ani náš prevádzkový poriadok totiž nezaručuje, že si deti môžu na ihrisku robiť čo sa im zachce. Prvoradá je bezpečnosť, pričom platí základné pravidlo života: „Nerob iným to, čo nechceš, aby druhí robili tebe.“

ĎAKUJEME za pochopenie a všetkým našim Petržalčatám, rodičom i ďalším návštevníkom prajeme radostne strávené chvíle na verejných detských ihriskách v našej zelenej Petržalke.

 #petrzalkamaka

web od 2day