Aprílové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste k vám

Nájdete ho vo vašich schránkach i vo vybraných inštitúciách.

Bez ohľadu na to, či sedíte niekde na teraske na Veľkom Draždiaku a nasávate príjemné teplé lúče alebo trávite čas prácou, dôležité je zostať v obraze.

Ideálnou voľbou je napríklad najnovšie číslo samosprávnych novín NAŠA PETRŽALKA, ktoré je už v týchto chvíľach na ceste k vám. Opäť sa tak môžete začítať do noviniek a zaujímavostí z diania v našej mestskej časti. V aprílovom vydaní novín Naša Petržalka sa okrem iného dozviete:

  • Petržalka pre svojich obyvateľov maká na plné obrátky, aby im uľahčila a zároveň skrášlila život na zelenom sídlisku. Dôkazom je i nový portál na nahlasovanie podnetov PODNETY.PETRZALKA.SK vytvorený vo vlastnej réžii samosprávy. Okrem možnosti jednoduchého a prehľadného nahlasovania rôznych problémov na webe nájdete podnety zo všetkých ďalších platforiem, ktoré sústreďujú postrehy a žiadosti obyvateľov na riešenie nedostatkov.
  • Žijú medzi nami; denno-denne v uliciach dbajú o azda jednu z najviditeľnejších problematík mestskej časti – parkovanie v Petržalke. Krotitelia parkovacích miest a vrakov sa pri práci častokrát poriadne zapotia a takisto si občas neprávom vyslúžia i nepríjemné reakcie od odbyvateľov a obyvateliek. Napriek tomu pristupujú k svojej práci vždy zodpovedne, pričom proklientský prístup je pre nich základnou mantrou. Zoznámte sa s našimi kolegami a kolegyňami z referátu statickej dopravy.
  • Počas celého roka si pripomíname 50 rokov od položenia základného kameňa sídliska Petržalka. Ako to vyzeralo v jej začiatkoch a akými úskaliami si museli prejsť pôvodní obyvatelia, sa dozviete v rozhovore na stranách 6 -7. Svoje dobové spomienky nám prerozprával jeden z pamätníkov Jozef Appel.
  • Miesto v novinách už tradične patrí aj Petržalská plaváreň, ktorá od 31. marca po prvýkrát od svojho otvorenia v roku 2016 zmenila cenník. Prečo práve teraz, v čom spočívajú zmeny a aké inovácie obľúbené miesto Petržalčaniek i Petržalčanov ešte chystá, prezradí konateľ Športových zariadení Petržalky Matúš Súlovec.
  • Súčasťou našej spoločnosti sú aj ľudia s rôznymi diagnózami. Patrí k nim i porucha autistického centra (PAS), ktorej sa už od mala dôkladne venujú v jednej z 27 petržalských materských škôl na Iľjušinovej ulici. Práve tá bola prvou škôlkou na Slovensku, ktorá sa začala deťom s autizmom systematicky venovať. Celý príbeh vrátane predstavenia práce špeciálnych pedagogičiek nájdete na stranách 10 -11.
  • V aprílovom vydaní Našej Petržalky prinášame i NOVINKU v podobe stránok, ktorých obsah je v réžii kolegov z Bratislavského samosprávneho kraja a spoločnosti Veolia Slovensko. Veríme, že vás ich články zaujmú a stanú sa pridanou hodnotou aj v ďalších vydaniach novín.
  • Chýbať, samozrejme, nemôže ani petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Pevnou súčasťou novín je aj naše sudoku.

Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny alebo v mobilnej aplikácii Petržalka.

Stiahnuť si ju môžu všetci majitelia tabletov a mobilných telefónov: iOS: http://lnk.sk/boq5 a Android: http://lnk.sk/fcl3.

#nasapetrzalka

web od 2day