Cyklostojany MADE IN PETRŽALKA môžete mať aj vo svojom okolí

Napíšte nám svoje tipy a šetrite životné prostredie spolu s nami.

Príjemné hrejivé lúče nás už všetkých lákajú do ulíc nasávať vitamín D. Čoraz viac sa nám zapĺňa aj naša petržalská hrádza či iné obľúbené lokality, kde ste sa rozhodli prevetrať i svoje dvojkolesové tátoše.

Na mysli máme práve bicykle, ktoré si počas vašej oddychovej prestávky na kofole či inom fajnom nápoji tiež potrebujú niekde odpočinúť.

Pre tento účel sa takto pred rokom pustili do práce petržalskí makači z našej údržby, aby vlastnoručne vytvorili ďalší originálny a najmä užitočný produkt MADE IN PETRŽALKA – odolné cyklostojany.

Výhodná cena, ktorá nepresiahla 40 EUR za kus, chlapom umožnila len za uplynulý rok vyrobiť viac než 100 nových stojanov, pričom v uliciach nášho zeleného sídliska našlo svoj domov cez 70 z nich.

Tie ďalšie môžu zase naplno využívať návštevníci i žiaci vybraných materských a základných škôl v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka, ale aj študenti Gymnázia na Pankúchovej ulici.

Parádny cyklostojan z dielne našej údržby môžete mať aj vy. Samozrejme, nie vo vašej obývačke, hoci i po takomto unikátnom kuse nábytku by mohol byť slušný dopyt.

Dajte nám vedieť verejné lokality, kde vám cyklostojany chýbajú, radi vaše návrhy s kolegami odborníkmi vyhodnotíme a následne ďalšie desiatky kusov osadíme podľa vašich prianí. Tipy nám píšte na náš nový podnetový portál PODNETY.PETRZALKA.sk, kde si pri nahlásení podnetu vyberiete kategóriu “Cyklostojany”. Čas máte DO KONCA JÚNA.

A nezabudnite, aj tento rok sa mesiac jún ponesie v znamení @‌Do práce na bicykli. Obľúbená kampaň na podporu cyklistickej dopravy prebehne v samosprávach po celom Slovensku. A ako by to bolo, keby zelené sídlisko nebolo jej súčasťou?

Pridajte sa k našim kolegom z Miestneho úradu Petržalka, registrujte sa DO 7. JÚNA na www.DOPRACENABICYKLI.eu a ak ste tak doteraz neurobili, vyskúšajte popri tom niektorý z našich nových stojanov. Určite si ho zamilujete a budete ho chcieť mať vždy po ruke.

ĎAKUJEME šikovným petržalským makačom za ďalšiu skvelú prácu a všetkým vám za to, že spolu s nami svojou jazdou na dvoch kolesách šetríte životné prostredie.

#petrzalkamaka #zelenapetrzalka

web od 2day