Súťaž o najkrajšiu petržalskú predzáhradku je späť

Pochváľte sa svojím umením a vyhrajte darčeky v hodnote až 100 EUR.

Poznáte najkrajšie petržalské predzáhradky tohto roka, ktoré si zaslúžia pozornosť? Dajte o nich vedieť mestskej časti.

Miestny úrad spustil už tretí ročník súťaže Najkrajšia predzáhradka Petržalky. Nominácie môžete posielať elektronicky aj papierovo poštou do konca mája.

Ak k Petržalke niečo neodmysliteľne patrí, tak sú to okrem panelákov aj ich rozmanité predzáhradky. Každá je iná, no vytvorená s tým istým cieľom – spríjemniť okolie bytového domu alebo verejné priestranstvo pre tamojších obyvateľov.

Kreativite sa medze častokrát nekladú, a práve preto sa z niektorých predzáhradiek stali priam kultové miesta, ktoré tvoria významný oddychový a estetický prvok najväčšieho slovenského sídliska.

S finančnou podporou mestskej časti Bratislava-Petržalka pribudlo v jej katastri od roku 2018 viac ako 80 predzáhradiek. Veľa ďalších vzniklo vďaka aktívnym obyvateľom, ktorí sa týmto spôsobom rozhodli skrášliť svoje okolie a budovať tak susedskú komunitu.

 

Hlasovanie online aj poštou

 

Snahu obyvateľov zveľadiť si okolie, alebo vytvoriť užitočný verejný priestor si samospráva veľmi cení, preto dáva šancu svojim najkrajším predzáhradkám vyniknúť aj tento rok.

„V rámci referátu zelene vždy pozitívne vnímame akýkoľvek záujem obyvateľov o skrášlenie okolia. Od začiatku tohto roka sme pomohli rastlinným alebo iným materiálom viac ako 16 žiadateľom na rekonštrukciu predzáhradky,“ hovorí vedúci referátu zelene miestneho úradu Adrián Ševeček.

Po minuloročnom úspešnom ročníku súťaže, v ktorom obsadili prvé tri miesta predzáhradky na Jiráskovej 2-10, Wolkrovej 31 a Gessayovej 10, pokračuje mestská časť v tradícii odmeniť tie najkrajšie.

Opäť prostredníctvom verejného hlasovania, ktoré spustí v júli na oficiálnom facebooku mestskej časti Petržalka. Nominácie na webe www.PETRZALKA.sk/predzahradky môžu Petržalčania posielať už teraz.

 

Určené len pre domácich

 

V zmysle aktuálneho štatútu súťaže, ktorý stanovuje podmienky, nominovaným môže byť len dospelá osoba s trvalým alebo prechodným pobytom v Petržalke, ktorá sa stará o predzáhradku. Podmienku rezidenčného pobytu musí spĺňať aj nominujúci.

Nominovať predzáhradky je možné vyplnením krátkeho ONLINE formulára  na webe samosprávy, ktorý treba poslať spolu s fotografiami predzáhradiek v čo najlepšom rozlíšení najneskôr do 31. mája 2023 (vrátane).

Prihlásenie do súťaže je možné aj vyplnením papierovej prihlášky a jej zaslaním spolu s fotografiami predzáhradky buď elektronicky na adresu predzahradky@petrzalka.sk, alebo poštou na adresu Miestny úrad Bratislava-Petržalka, Kutlíkova 17, 852 12 Bratislava.

 

 

Výhra za najviac lajkov

 

Nominované predzáhradky spĺňajúce pravidlá budú v priebehu júna hodnotiť členovia výberovej komisie z radov odborníkov z oddelenia životného prostredia, územného rozvoja a dopravy miestneho úradu, petržalských poslancov a členov komisie životného prostredia a verejného poriadku, ktorí rozhodnú o finalistoch.

Víťazov súťaže Najkrajšia predzáhradka Petržalky 2023 vo finále určí široká verejnosť vo verejnom hlasovaní, ktoré bude prebiehať počas júla prostredníctvom facebookovej stránky Petržalky.

Autorom predzáhradiek, ktoré získajú najviac hlasov, venuje mestská časť darčekové poukazy na nákup záhradníckych potrieb v hodnote 100, 75  a 50 eur.

Ocenení tiež od Petržalky získajú ďalšie vecné ceny a spoločne sa stretnú na slávnostnom vyhodnotení v auguste.

#zelenapetrzalka #spolocneko

web od 2day