Petržalka má nový autobus

A nielen taký hocijaký.

Petržalská samospráva je neustále v pohybe. A hoci uprednostňujeme zelené spôsoby prepravy, občas treba využiť aj tie motorové.

Obzvlášť v prípadoch, kedy sa presúvame na väčšie vzdialenosti. Presne pre tento účel sa mestská časť Bratislava-Petr žalka rozhodla zakúpiť autobus.

Nie celkom nový, ale mierne ojazdený, praktický, a tým zároveň i lacnejší. Výsledkom verejného obstarávania bola kúpa 55-miestneho vozidla AXER IRISBUS za približne 36-tisíc EUR.

Odvtedy slúži primárne pre potreby malkáčov z našich verejných základných a materských škôl, ktorých už neraz spolu s učiteľkami a učiteľmi odviezol na lyžiarske zájazdy či školské výlety.

Horúcou novinkou je aj jeho nový moderný vzhľad v podobe dizajnového polepu, ktorý okrem estetickej stránky slúži i na ochranu laku.

Petržalský autobus sa tak stal ďalšou súčasťou identity zeleného sídliska, ktorá križuje nielen mapu nášho katastra, ale aj celého Slovenska a okolitých krajín.

Autobus vo farbách Petržalky bude odteraz pohodlným prepravným prostriedkom nielen pre Petržalčatá, ale aj pre iné miestne inštitúcie, napríklad našu Klubovňu aktívnych seniorov či ich denné centrá.

Navyše, v prípade záujmu náš super autobus kolegovia z údržby aj so šoférom radi prenajmú komukoľvek, stačí sa im ozvať.

Veríme, že staro-nový petržalský autobus sa vám páči minimálne rovnako ako nám a tešíme sa, že aj takýmto milým spôsobom môžeme hrdo reprezentovať naše zelené sídlisko po celom Slovensku i v zahraničí.

#petrzalkazije #zelenapetrzalka

web od 2day