Oslávte Deň detí na vynovených ihriskách

Zavŕšiť MDD môžete zábavou na farebnej Romanovej.

Deti si zaslúžia pekné a bezpečné miesta na hranie. Veď zub času si na desiatkach starých verejných detských plôch vybral svoju daň a aj preto sme sa rozhodli investovať do ich opráv nemalé finančné prostriedky.

Napríklad, ešte v uplynulom roku sme nanovo vybudovali dve ihriská v areáloch materských škôl Fedinova a Fialová, ako aj zrevitalizovali šesť z celkovo 55 detských ihrísk, za ktorých údržbu, čistotu a technický stav zodpovedá práve mestská časť.

Umožnili to finančné prostriedky v hodnote až pol milióna eur, ktoré mala najľudnatejšia samospráva pre tento účel k dispozícii.

Hoci pre tento rok investičný plán zatiaľ počíta len so 49-tisíc eur vyčlenenými na revitalizáciu verejných detských ihrísk, komplexnou rekonštrukciou prešlo ešte jedno – na Haanovej. Suma za obnovu sa vyšplhala na 120-tisíc eur, z toho 24-tisíc bolo hradených z rozpočtu na tento rok.

Úplne vynovené ihrisko sa dnes pýši ôsmimi novými certifikovanými hernými prvkami, ku ktorým patria dvojvežová a gymnastická zostava, závesné hojdačky s troma sedákmi pre väčšie i menšie deti, pružinové hojdačky, kolotoč či 3D balančná dráha a lezecko-balančný prvok pre malé deti.

Prvá fáza revitalizácie bola zrealizovaná ešte vlani na jeseň, pričom druhá etapa bola ukončená v apríli tohto roka. V priebehu mája boli doplnené ešte ďalšie lavičky a smetný kôš MADE IN PETRŽALKA.

 

Zrevitalizované ihrisko je tak pre naše Petržalčatá opäť o čosi komfortnejšie a najmä výrazne bezpečnejšie, a to najmä vďaka novému mäkkému povrchu, ktorý tlmí nárazy – pružnej dopadovej plochy z liateho EPDM materiálu. Nechýba na nej ani farebná grafika v podobe skákacej škôlky s číslami, ktorú si deti istotne hneď zamilujú.

Ako však vieme, ani ďalšie nedávno zrekonštruované plochy, s ktorých realizáciou sme začali ešte minulý rok po prázdninách, nezaostávajú a patrične plnia svoj účel. Na mysli máme napríklad ihrisko na Pečnianskej ulici za 200-tisíc eur, na ktorého obnove sme makali v spolupráci s kolegami z magistrátu.

Alebo tiež plochu na Medveďovej ulici, kde pribudlo až 9 nových certifikovaných herných prvkov, 3D EPDM lezecko-balančný prvok pre malé deti i nové pieskovisko či lavičky.

Veríme, že si na našich vynovených ihriskách užijú kopec radovánok malí i veľkí a ak si chcete užiť naozaj poriadnu zábavu, už teraz vás pozývame na slávnostné otvorenie VDI Haanova, ktoré je predbežne naplánované na polovicu júna. VIAC INFO už čoskoro a takisto na webe PETRZALKA.sk/ihriska.

A nezabudnite, sviatok našich najmenších je už tu. Aj tento rok sme si spoločne s kolegami z Kultúra v Petržalke pripravili pre petržalských malkáčov a ich rodičov zážitkové popoludnie plné rôznych aktivít, športu, zábavy i darčekov.

Užite si ho spoločne s nami tentokrát na farebnom ihrisku Romanova. Začíname už vo štvrtok 1. JÚNA OD 16:00.

#petrzalkazije #petrzalkamaka

web od 2day