V Petržalke prebieha celoplošná jesenná deratizácia verejných priestranstiev

Prosíme o zvýšenú opatrnosť.

V Ezopovej bájke O potkanovi a levovi vystupoval malý hlodavec ako kladný hrdina. Nech už si z tohto príbehu zoberieme akékoľvek ponaučenie, v realite, žiaľ, stále platí, že s potkaními rodinkami s obľubou sa prechádzajúcimi naším sídliskom kamaráti nikdy nebudeme.

A keďže majú tendenciu sa neustále množiť a s príchodom jesene navyše hľadať útočisko v blízkosti panelových domov, musíme s nimi pravidelne robiť krátky proces.

Preto sa každoročne v tomto období púšťame do celoplošnej deratizácie. Tá odštartovala 5. októbra v najproblematickejších lokalitách, na ktoré ste nás v podnetoch častokrát upozornili aj vy, milé Petržalčanky a Petržalčania.

Konkrétne máme na mysli najmä miesta v rozpracovanom území koridoru električky do Janíkovho dvora pozdĺž trasy celou Petržalkou. Keďže sme v uplynulých dňoch ukončili siedmu fázu kosby, pokračovať s deratizáciou v celom petržalskom katastri budeme od 42. týždňa.

Aby sme však zamedzili šíreniu potkanej populácie, a tým vzniku epidemiologického rizika v oblasti verejného zdravia, je nevyhnutné vykonávať pravidelnú celoplošnú a synchrónnu deratizáciu.

Aj z tohto dôvodu prebiehajú na jar a na jeseň vždy dve vlny deratizácie, pričom aj teraz mestská časť reagovala na výzvu Regionálneho úradu verejného zdravotníctva hlavného mesta Bratislava, na základe ktorej celoplošná deratizácia v Bratislavskom kraji odštartovala 1. októbra, pričom potrvá do 30. novembra. V tomto období si preto, prosíme, obzvlášť strážte svojich domácich miláčikov, aby náhodou nepojedli to, čo by nemali.

A nezabúdajte, zabrániť nežiaducemu množeniu hlodavcov vieme spoločnou zodpovednosťou. ĎAKUJEME, že nekŕmite voľne žijúce zvieratá a nenechávate zvyšky potravy na verejnom priestranstve.

#petrzalkapomaha

web od 2day