Nová športová hala na Pankúchovej naberá jasné kontúry

Petržalka je tam opäť o čosi bližšie k cieľu.

Moderná multifunkčná športová hala Pankúchova je jeden z najväčších investičných projektov z dielne petržalskej samosprávy a ak všetko pôjde podľa plánu, bude vôbec prvou svojho druhu v Petržalke.

Práce na výstavbe budovy za viac ako dva milióny eur vrátane dotácie od Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI) vo výške 1,2 milióna eur, odštartovali ešte začiatkom augusta 2023. Ako napredujú dnes?

Podľa slov vedúceho stavby Pavla Chovanca sa aktuálne realizuje odlievanie monolitickej stropnej dosky, čiže odlievaného stropu, kde prebiehajú tesárske a armovacie práce. Súčasne sa uskutočňuje i výroba oceľovej konštrukcie.

Celé opláštenie budovy o rozlohe približne 1900 m2 zahŕňajúce hrubú oceľovú konštrukciu, opláštenie budovy sendvičovými panelmi, strešný plášť a výplň otvorov by malo byť hotové do 30. novembra. Samozrejme, ak ukončenie prác dovolia poveternostné podmienky.

Všetci nedočkavci i športoví nadšenci tak môžu podľa predbežného harmonogramu výstavby rátať s kolaudáciou a odovzdaním budovy do užívania približne v júli až v septembri 2024.

Dovtedy ĎAKUJEME za trpezlivosť i rešpektovanie dočasných dopravných obmedzení. VIAC INFO TU PETRZALKA.sk/halapankuchova. #petrzalkamaka

web od 2day